Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτή η πιο εκκεντρική μάσκα αυτοκινήτου παγκοσμίως;

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτή η πιο εκκεντρική μάσκα αυτοκινήτου παγκοσμίως;

ΝΕΑ

Είναι αυτή η πιο εκκεντρική μάσκα αυτοκινήτου παγκοσμίως;

ΝΕΑ

Η κινεζική Roewe παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης ένα φουτουριστικό SUV που κοσμείται από μάσκα που παραπέμπει στο στόμα φάλαινας.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ δίνουν δυναμικό «παρών» στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, από την οποία θα ήταν αδύνατο να απουσιάζουν και κάποιες εγχώριες εταιρείες, όπως είναι οι Geely, Hengchi, Great Wall και Roewe.

Η τελευταία, μάλιστα, ήταν από αυτές που κέντρισαν το ενδιαφέρον, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν επρόκειτο για βλέμματα θαυμασμού ή περιφρόνησης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ένα πρωτότυπο φουτουριστικό SUV υπό την ονομασία “Jing”, που σύμφωνα με τη Roewe, σημαίνει “φάλαινα”. Και αν κρίνουμε από την εμφάνιση του μοντέλου, το συγκεκριμένο όνομα του ταιριάζει… γάντι.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η σχεδίαση της μπροστινής μάσκας παραπέμπει άμεσα στο τεράστιο στόμα του θαλάσσιου θηλαστικού και πιο συγκεκριμένα στις μπαλένες, τα ελαστικά υποκατάστατα δοντιών σε ορισμένα είδη φαλαινών (όπως είναι η Γαλάζια) που στηρίζονται στον ουρανίσκο τους, σχηματίζοντας ένα είδους φίλτρο.

Επιπλέον, στο μπροστινό τμήμα συναντάμε «επιθετικούς» LED κεντρικούς προβολείς, πλαισιωμένους από LED φώτα ημέρας σε σχήμα “boomerang”, στο προφίλ δεσπόζουν ζάντες αλουμινίου, ενώ στην πίσω θύρα διακρίνεται μια λεπτή οριζόντια LED λωρίδα, κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα σε σχήμα “X”, αλλά και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Όμορφη πινελιά, επίσης, συνιστά η μαύρη απόχρωση της κεκλιμένης οροφής, που σε συνδυασμό με την αεροτομή προσδίδει περαιτέρω δυναμισμό στο Roewe Jing.

Advertisement

Η έκδοση παραγωγής θα αποκαλυφθεί το προσεχές διάστημα σε εκδόσεις plug-in hybrid και βενζίνης, ενώ η σχεδίαση δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί ριζικά συγκριτικά με το πρωτότυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτροκίνηση: Κρατική… τρικλοποδιά στην κρατική επιδότηση
1,7 δις ευρώ σε ηλεκτροκίνηση, e-διόδια και 5G σε αυτοκινητόδρομους
Η Ελλάδα στο Top-8 της ΕΕ με τα πιο φθηνά ηλεκτρικά ΙΧ

Advertisement