Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elektron Quasar: Γερμανικό hypercar με 2.300 ίππους

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elektron Quasar: Γερμανικό hypercar με 2.300 ίππους

ΝΕΑ

Elektron Quasar: Γερμανικό hypercar με 2.300 ίππους

ΝΕΑ

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο η Elektron παρουσίασε το εντυπωσιακό ηλεκτρικό της supercar, το Elektron One, το οποίο παράγει παρακαλώ 1.411 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Κανονικά θα έπρεπε να κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ εξαιτίας της πανδημίας.

Τώρα η Elektron Motors όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, θα παρουσιάσει ένα άλλο πρωτότυπο το οποίο να κάνει γνωστό μέσω teaser φωτογραφιών. Το Elektron Quasar είναι ένα επίσης ηλεκτρικό hypercar με ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες.

Σύμφωνα με την Elektron, το Quasar hypercar αναμένεται να παράγει συνολική ισχύ μεγαλύτερη των 2.300 ίππων, με την αρωγή τεσσάρων ξεχωριστών ηλεκτροκινητήρων, έναν τοποθετημένο σε κάθε τροχό.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει το υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Elektron Smart Torque Vectoring System (ESTV), το οποίο πιθανότατα θα είναι αρκετά χρήσιμο, δεδομένης της απίστευτης ισχύος που παράγεται. Το συνολικό απόβαρο υπολογίζεται στα 1.500 κιλά.

Με αυτούς τους αριθμούς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το ταχύτατο Quasar καταφέρνει να φτάσει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 1,65 δευτερόλεπτα, αλλά και να σταματά να επιταχύνει στα εξωφρενικά 450 km/h.

Advertisement

Φυσικά, όλα αυτά αποτελούν ακόμη μέρος της θεωρίας, τουλάχιστον έως ότου η Elektron Motors αρχίσει πραγματικά να παράγει το hypercar μετά το 2023. Μόνο 99 κομμάτια του Quasar θα κατασκευαστούν, τα οποία θα παραδοθούν στους αγοραστές μέσα σε διάστημα τριών ετών. Η τιμή ορίζεται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, οπότε εύλογο είναι πως πολύ σπάνια να απολαύσουμε κάποιο από αυτά στο δρόμο.

Όσο για το Elektron One, ο Armağan Arabul, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι δεν ακυρώνεται η εξέλιξη και παραγωγή του αλλά προφανώς αναβάλλεται προς το παρόν.

Advertisement

Εκείνοι που περίμεναν την επίσημη κυκλοφορία του λιγότερο ισχυρού Elektron θα πρέπει να περιμένουν οκτώ ακόμη μήνες μετά την κυκλοφορία του Quasar, οπότε σας προτρέπουμε να μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο. Άλλωστε τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα…

Διαβάστε επίσης:
Elektron One: Το hypercar των 1.341 ίππων
Bestune T77: Το φθηνό κινέζικο SUV που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη
Έφηβος διαλύει μια Pagani Huayra Roadster

Advertisement