Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει αυτή η βελτιωμένη Mercedes-AMG G 63;

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει αυτή η βελτιωμένη Mercedes-AMG G 63;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει αυτή η βελτιωμένη Mercedes-AMG G 63;

ΝΕΑ

Η Mansory δημιουργεί μία ξεχωριστή έκδοση της νέας Mercedes-AMG G63, την Gronos 2021, με το ανάλογο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός βελτιωτικός οίκος, γνωστός για τις εξεζητημένες λύσεις που προτείνει στους κατόχους αρκετών premium μοντέλων και supercars, έρχεται τώρα με το νέο του προϊόν, μία συλλεκτική και περιορισμένης παραγωγής Mercedes-AMG G63, που αν μη τι άλλο είναι πανέμορφη.

Το πολυτελέστατο γερμανικό SUV, που φέρει τον κωδικό Gronos 2021 είναι βαμμένο στο British Racing Green χρώμα, ενώ διαθέτει νέο bodykit με νέους προφυλακτήρες, νέα μάσκα, πλαϊνές ποδιές, φουσκωμένα φτερά, διαχύτη και αεροτομή. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για να μειωθεί το βάρος του αμαξώματος. Επιπλέον, υπάρχουν LED φώτα ημέρας και οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 24” τοποθετημένες σε ελαστικά διαστάσεων 295/30. Αντίστοιχες είναι και οι επεμβάσεις στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν παντού οι καφέ χρώματος δερμάτινες επενδύσεις, ακόμα και στον χώρο αποσκευών, ενώ δεν λείπουν τα λογότυπα του βελτιωτή.

Advertisement
Advertisement

Μηχανικά, η έκδοση παραγωγής της Mercedes-AMG G63 τροφοδοτείται από το V8 bi-turbo μοτέρ χωρητικότητας 4,0 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 585 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 850 Nm. Μετά τη βελτίωση της Mansory, που περιλαμβάνει νέα μεγαλύτερα turbo, νέα χαρτογράφηση της ECU και διαφορετική εξάτμιση, η ισχύς ανέβηκε στους 850 ίππους και η ροπή έφτασε στα 1.000 Nm. Χάρη στα παραπάνω, βελτιώθηκαν αισθητά και οι επιδόσεις, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 3,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ/ώρα (250 χλμ./ώρα με το προαιρετικό AMG Driver’s Pack).

Advertisement

To Gronos 2021 θα παραχθεί σε μόλις 10 κομμάτια και διατίθεται ήδη προς πώληση. Όσο για την τιμή; Το κάθε ένα θα αγγίξει τις 560.000 ευρώ, κάτι που ακούγεται υπερβολικό εάν αναλογιστούμε ότι η εργοστασιακή έκδοση ξεκινά από τις 279.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Η νέα Cadillac Escalade της Kim Kardashian
Μία McLaren 720S με +900 ίππους
Η Ringbrothers παρουσιάζει το πρώτο της Mercury Cougar του 1968

Advertisement