Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Οι νέες BMW M3/Μ4 βγαίνουν από το σκοτάδι

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Οι νέες BMW M3/Μ4 βγαίνουν από το σκοτάδι

ΝΕΑ

Video: Οι νέες BMW M3/Μ4 βγαίνουν από το σκοτάδι

ΝΕΑ

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι την αποκάλυψη των δύο νέων μελών της οικογένειας Μ. Η BMW δημιούργησε ένα video στο οποίο η Μ3 sedan και η Μ4 Coupe «παίζουν» με την υπομονή μας. Τα δύο sport μοντέλα των Βαυαρών αναμένεται να αποκαλυφθούν στις 12 Δεκεμβρίου, όταν θα δοθούν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες, η BMW επέλεξαν τον 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo, χωρητικότητας 3 lt. Χάρη στην παρουσία δύο turbo αποδίδει πάνω από 430 PS και από 51 kgm ροπής. Σημαντική δουλειά έχει γίνει πάνω στον περιορισμό του βάρους, με τη βοήθεια ανθρακονήματος και αλουμινίου, σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου (όπως η οροφή και η ανάρτηση). Το βάρος των Μ3 και Μ4 είναι κάτω από 1.500 kg, ενώ η κατανομή του αγγίζει το ιδανικό 50/50.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη της Μ. Τόσο η M3 Sedan όσο και η M4 Coupe εξοπλίζονται με το ηλεκτρονικό διαφορικό Active M. Η λειτουργία M Dynamic του συστήματος ελέγχου ευστάθειας διευκολύνει το ντριφτάρισμα για όσους το… κατέχουν. Το ESP θα επέμβει και σε αυτή την περίπτωση για όσους το παρακάνουν, εκτός και αν απενεργοποιηθεί πλήρως.

Το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης έχει τρεις ρυθμίσεις: COMFORT, SPORT και SPORT+. Το ίδιο ισχύει και για την προαιρετική ανάρτηση Adaptive M, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την άνεση όταν π.χ. ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο ή τη sport συμπεριφορά σε διαδρομή με στροφές ή ακόμη και μέσα στην πίστα.

Advertisement
Advertisement