Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari F40 του Frank Stephenson (video)

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari F40 του Frank Stephenson (video)

ΝΕΑ

Η Ferrari F40 του Frank Stephenson (video)

ΝΕΑ

Ο διάσημος σχεδιαστής Frank Stephenson παρουσιάζει μια πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αποκτήσει η θρυλική Ferrari F40 μια πιο φρέσκια εικόνα

Advertisement
Advertisement

Ο Frank Stephenson θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους αυτοκινητικούς σχεδιαστές με θητεία σε εταιρίες όπως η BMW και η Mini, η Ferrari, η Maserati, η Alfa Romeo και η McLaren και δημιουργίες όπως το πρώτο σύγχρονο Mini, η πρώτη BMW X5, η Maserati MC12, η Ferrari FXX και F430 και πολλά ακόμα μοντέλα με πιο πρόσφατα τα περισσότερα από τη γκάμα της McLaren.

Στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής εκπομπής ο Stephenson παρουσίασε μια δημιουργία του σχετική με το αισθητικό φρεσκάρισμα της Ferrari F40. Ο ανασχεδιασμός δεν αγγίζει ουσιαστικά την διάσημη σιλουέτα αλλά εστιάζει στην βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης το αυτοκινήτου που θυμίζουμε πως ήταν το πρώτο μοντέλο παραγωγής που ξεπέρασε τα 320 χλμ/ώρα.

Ferrari-F40 stephenson

Advertisement
Advertisement

Μερικές από τις πιο βασικές αλλαγές είναι αυτή στο ρύγχος που απέκτησε ένα πιο αιχμηρό προφίλ καθώς και την ενσωμάτωση μιας εισαγωγής αέρα στο καπό. Μεγαλύτερες είναι οι γυάλινες επιφάνειες και ειδικά αυτές των πλαϊνών παραθύρων τα οποία έχουν μια πιο κοίλη διαμόρφωση και ουσιαστικά αγκαλιάζουν την οροφή ενώ οι πλαϊνοί καθρέπτες έχουν μεταφερθεί ψηλά στις μπροστινές κολώνες. Ανασχεδιασμένοι και αυξημένοι σε διαστάσεις είναι οι πλευρικοί αεραγωγοί ενώ πιο σύνθετη διαμόρφωση με διπλό στέλεχος έχει αποκτήσει η χαρακτηριστική πίσω αεροτομή.

Ferrari-F40 stephenson

Όπως έχει γίνει γνωστό από δηλώσεις στελεχών της Ferrari, είναι μάλλον απίθανο να δούμε κάποια σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού μοντέλου όμως αν τελικά γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε κάτι ανάλογο με την πρόταση του Stephenson η οποία συνδυάζει το σύγχρονο με τον απόλυτο σεβασμό στο αυθεντικό μοντέλο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Αν η Cupra μιμούταν τη Ferrari

Η GTO Engineering αποκαλύπτει το πρωτότυπο Moderna

Ανίκανος οδηγός “σμπαραλιάζει” μια Ferrari 812 Superfast (+video)

Advertisement