Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

BMW: Μπαταρίες από τη Λειψία στα μέσα του 2021

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Μπαταρίες από τη Λειψία στα μέσα του 2021

Mobility

BMW: Μπαταρίες από τη Λειψία στα μέσα του 2021

Mobility

Το BMW Group θα κατασκευάζει τις δικές του μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα των BMW και MINI, από τα μέσα του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Το BMW Group ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο της Λειψίας θα κατασκευάζει μονάδες μπαταρίας από το 2021 για να τροφοδοτήσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματά του.

Μέχρι το 2022, το BMW Group θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της Λειψίας προκειμένου να προετοιμαστούν για «τις σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυξάνουμε συνεχώς την παραγωγή ηλεκτρονικών στοιχείων για να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για μαζική ηλεκτρική κινητικότητα», εξήγησε ο Μάικ Νικολαΐδης, Επικεφαλής Μηχανών Σχεδιασμού και Παραγωγής και Ηλεκτρονικών κινητήρων. «Μόλις πρόσφατα, ανοίξαμε τις γραμμές παραγωγής στο Dingolfing και διπλασιάσαμε την παραγωγική ικανότητα για μπαταρίες υψηλής τάσης στην BMW Brilliance Automotive στην Κίνα ανοίγοντας άλλο ένα κέντρο μπαταριών. Τώρα αυξάνουμε την παραγωγή της μπαταρίας μας στη Γερμανία» πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement

Ο Hans-Peter Kemser, Διευθυντής του εργοστασίου του BMW Group στη Λειψία, δήλωσε ότι η εγκατάσταση θα διαθέσει 10.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου για την παραγωγή μονάδων μπαταρίας, με περισσότερους από 150 ανθρώπους ακόμα, να προστίθενται στο προσωπικό μέχρι το 2022. Η παραγωγή μονάδων μπαταρίας στη Λειψία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα του 2021. Ο συγχρονισμός δεν είναι τυχαίος καθώς, από το 2021, ένα στα τέσσερα οχήματα BMW Group που πωλούνται στην Ευρώπη αναμένεται να διαθέτει ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Μέχρι το 2025, θα είναι ένα στα τρία και ένα στα δύο έως το 2030. Το 2023, το BMW Group στοχεύει να έχει 25 ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα στη γκάμα του.

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Οι πυροσβέστες έσπασαν τα τζάμια πολυτελούς BMW

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι η επόμενη Σειρά 5 της BMW

Advertisement

Δοκιμή: BMW 330e plug-in Hybrid με 292 ίππους

 

 

Advertisement