Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Zagato IsoRivolta GTZ  για το 2021

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Zagato IsoRivolta GTZ για το 2021

ΝΕΑ

Zagato IsoRivolta GTZ για το 2021

ΝΕΑ

Η Ιταλική Zagato ανακοίνωσε μια ακόμα εκπληκτική δημιουργία που θα είναι έτοιμη το 2021. Είναι το IsoRivolta GTZ που θα έχει κινητήρα V8 6,2 λίτρων από Chevrolet Corvette.

Advertisement
Advertisement

Με το μοντέλο αυτό, σηματοδοτείται η αναγέννηση της μάρκας IsoRivolta και μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πάρει πολλά στοιχεία από την IsoRivolta Α3 του 1963.

Το όμορφο αμάξωμα διαθέτει ένα απλό αλλά κομψό μπροστινό άκρο που ορίζεται από τις μικρές άνω και κάτω γρίλιες, οβάλ προβολείς και σχήμα οροφής που παραπέμπει σε coupe της χρυσής δεκαετίας του 1960. Εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το συγκεκριμένο coupe διαθέτει επίσης μυώδεις «ώμους» και τέσσερις στρογγυλές πίσω συστοιχίες φώτων. Σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο της Zagato, αυτός προέρχεται από την Chevrolet Corvette Z06.

Advertisement
Advertisement

Είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 με χωρητικότητα 6,2 λίτρων που έχει υποστεί κάποιες αναβαθμίσεις και υπερκυβισμό στα 6,8 λίτρα. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με τις επιδόσεις του μοντέλου, παρά το γεγονός πως η εταιρεία έχει κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς και ξέρει τι μπορεί να περιμένει από το όμορφο coupe σε επίπεδο επιδόσεων με αρκετά μεγάλη ακρίβεια. Αυτού του είδους οι πληροφορίες θα φτάσουν όμως στο κοινό, αργότερα, όταν θα πλησιάζει η ώρα των επίσημων αποκαλυπτηρίων για το μοντέλο.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για να μάθουμε περισσότερες  λεπτομέρειες σχετικές με το IsoRivolta GTZ, καθώς τότε θα φτάσει το πρώτο από τη γραμμή παραγωγής στον ιδιοκτήτη του, καθώς τότε η Zagato θα κάνει κάποιες επίσημες ανακοινώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο προορίζεται για παραγωγή αυστηρά σε μόλις 19 μονάδες, καθώς επίσης και το ότι μόνο 10 από αυτές είναι ακόμη διαθέσιμες για παραγγελία– κάτι που σημαίνει πως ήδη για τα 9 έχουν βρεθεί ιδιοκτήτες που τα περιμένουν και έχουν χρηματοδοτήσει με τις προκαταβολές τους μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.

Advertisement

Δείτε ακόμα: Νέες συλλεκτικές Aston Martin Zagato

Advertisement

Αποκάλυψη για την Aston Martin DBS GT Zagato

Αμιγώς Αμερικάνικη κόντρα (VIDEO)