Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες συλλεκτικές Aston Martin Zagato

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες συλλεκτικές Aston Martin Zagato

ΝΕΑ

Νέες συλλεκτικές Aston Martin Zagato

ΝΕΑ

Με την ευκαιρία εορτασμού 100 χρόνων λειτουργίας η Zagato ενώνει ακόμα μια φορά τις δυνάμεις της με την Aston Martin για την παραγωγή μιας σειράς περιορισμένης παραγωγής που βασίζεται στην παλιά Vantage V12 και έχει την ονομασία Zagato Heritage Twins.

Advertisement
Advertisement

Η Zagato θα κατασκευάσει μόλις 19 αντίτυπα αλλά με μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα καθώς όπως φανερώνει και η ονομασία θα κατασκευαστούν 19 coupe και 19 speedster εκδόσεις οι οποίες όμως θα πωληθούν υποχρεωτικά ως σε ζευγάρια. Τα αυτοκίνητα της νέας σειράς Zagato Heritage θα έχουν αμάξωμα από ανθρακονήματα ενώ φυσικά το coupe αυτοκίνητο θα έχει την χαρακτηριστική double-bubble οροφή ενώ η Speedster δεν θα έχει ούτε μαλακή οροφή προκειμένου να εξοικονομηθεί βάρος.

Επιπλέον τα αυτοκίνητα αν και βασίζονται στην Vantage V12 του 2011 θα έχουν ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα ενώ ο ατμοσφαιρικός V12 των 5.9 λίτρων θα φθάνει τους 600 ίππους ξεπερνώντας κατά πολύ την απόδοση ακόμα και στης πιο εργοστασιακής Vantage S. Το ζευγάρι των Zagato Heritage Twins που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε και το οποίο έχει επιμεληθεί η σύζυγος του Andrea Zagato, Marella η οποία συνδιευθύνει την εταιρία και είναι και Art Director.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς και φυσικά τα περισσότερα από τα 19 ζευγάρια έχουν ήδη πωληθεί ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα μπορούν να εξατομικεύσουν τα αυτοκίνητά τους σύμφωνα με το δικό τους γούστου αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία κατασκευής στο Warwick της Μ.Βρετανίας στο εργοστάσιο της R-Reforged που έχει αναλάβει την παραγωγή.