Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αμιγώς αμερικάνικη κόντρα (VIDEO)

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμιγώς αμερικάνικη κόντρα (VIDEO)

ΝΕΑ

Αμιγώς αμερικάνικη κόντρα (VIDEO)

ΝΕΑ

Μια Corvette C8 συναντά μια Cadillac CTS-V για να λύσουν τις διαφορές τους στην ευθεία και να φανεί η γρηγορότερη σε επιτάχυνση.

Advertisement
Advertisement

Δύο από τα πλέον «καυτά» αμερικάνικα μοντέλα, λύνουν τις διαφορές τους στην ευθεία πίστα για αγώνες dragster, μετρώντας τις δυνάμεις τους για να δούμε πιο είναι πιο γρήγορο σε επιτάχυνση. Η νέα Corvette και η Cadillac CTS-V (το αντίπαλο δέος για τις BMW M5 και Mercedes- AMG E63 από τις ΗΠΑ) αναμετρώνται και έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως «στέκεται» σε μια τέτοια κόντρα, ένα αυτοκίνητο που έχει δύο επιπλέον πόρτες και θέσεις για επιβάτες, με σχεδόν 500 κιλά περισσότερα από το coupe που για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Η Cadillac που έχει τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων με απόδοση 650 ίππους, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση. Η τελική ταχύτητα του αμερικάνικου super sedan είναι 322 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αντίστοιχα, η Corvette έχει 495 ίππους για να πορεύεται από το δικό της ατμοσφαιρικό V8 σύνολο που είναι τοποθετημένο πίσω από τα καθίσματα και χρειάζεται –σύμφωνα με τον κατασκευαστή- λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 312 χλμ./ώρα. Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα δύο μοντέλα, όχι μόνο για την επιτάχυνσή τους από στάση αλλά και με εκ κινήσει επιταχύνσεις.