Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Citroen C4: Ριζική αλλαγή (+video)

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen C4: Ριζική αλλαγή (+video)

ΝΕΑ

Νέο Citroen C4: Ριζική αλλαγή (+video)

ΝΕΑ

Με ριζικές αλλαγές όπως στο σχήμα (όχι hatchback) αλλά με την μορφή ενός σύγχρονου δυναμικού SUV με πολλές τεχνολογίες η νέα γενιά (τρίτη) της Citroen C4 παρουσιάστηκε επίσημα. Την παράσταση έκλεψε η ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία 350 χλμ και απόδοση 136 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά και δύο γενιές, το γαλλικό μοντέλο αποκτά SUV αμάξωμα φιλοδοξώντας να σταδιοδρομήσει σε μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς. Ξεκινώντας από τον τομέα της σχεδίασης, η γενικότερη φιλοσοφία είναι παρεμφερής με την αισθητική των C3 Aircross & C5 Aircross. Ωστόσο, οι Γάλλοι πρόσθεσαν τις απαραίτητες πινελιές και έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο μοναδικό και ιδιαίτερα σύγχρονο.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο ύψος από το έδαφος, οι μεγάλοι τροχοί και το coupe στυλ στο αμάξωμα είναι το κυριότερα χαρακτηριστικά της. Η φωτιστική ταυτότητα είναι διαφορετική αλλά και αναγνωρίσιμη. Στο εμπρόσθιο μέρος, οι μεγάλοι τριγωνικοί προβολείς στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και οι λεπτές λωρίδες LED δένουν αρμονικά με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε το τελευταίο διάστημα από τη Citroen. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πίσω τμήμα όπου, εκτός της έντονης κλίσης της οροφής που παραπέμπει σε κουπέ αμάξωμα, κυριαρχούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων και του πορτ μπαγκάζ.

Η ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό μαζί με τους χώρους κάνουν την νέα C4 να δείχνει διαφορετική. Το αίσθημα άνεσης και cocooning κυριαρχεί, Έχουν γίνει ειδικές μελέτες για τα καθίσματα, που θα γίνουν το ορόσημο της άνεσης. Χαρακτηριστικές είναι επίσης και οι ζώνες ασφαλείας από τις οποίες θα ξεχωρίζει το μοντέλο. Οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, που για πρώτη φορά βλέπουμε σε μοντέλο της Citroen δίνουν το τεχνολογικό στίγμα. Μάλιστα, εκείνη που τοποθετείται στο κέντρο του ταμπλό εισάγει μια νέα αισθητική με έντονα «κοψίματα» στη δεξιά πλευρά. Επίσης, ξεχωρίζουν οι αεροπορικού τύπου διακόπτες για τον κλιματισμό και ο μικρός επιλογέας ταχυτήτων που «φωλιάζει» εντός της κονσόλας.

Advertisement

Για την τρίτη γενιά της η C4 θέλει να γίνει το αυτοκίνητο με την πιο άνετη ανάρτηση γα τον λόγο αυτό το εξοπλίζει με Progressive Hydraulic Cushions , Advanced Comfort καθίσματα και Citroën Smart Pad Support σε μια παγκόσμια πρεμιέρα. Μια εμπειρία άνεσης που ενισχύεται από τις 20 τεχνολογίες οδηγικής βοήθειας, όπως το Highway Driver Assist, ένα ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2 και 6 τεχνολογίες σύνδεσης.

Advertisement

Το νέο Citroen C4 θα λανσαριστεί με τρία διαφορετικού τύπου μηχανικά σύνολα: βενζίνη, ντίζελ και ηλεκτρικό. Το νέο C4 προσφέρει στους πελάτες την άνεση να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 τύπους κινητήρων:  100% ηλεκτρικό 136 ίππων με αυτονομία 350 χιλιόμετρα , νέας γενιάς Euro 6d βενζινοκινητήρα 100 έως 155 ίππων ή ντίζελ από 110  έως 130 ίππων.

 

Advertisement