Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η νέα BMW M2

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται η νέα BMW M2

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η νέα BMW M2

ΝΕΑ

H BMW επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει νέα γενιά για τη μικρότερη Μ coupe, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά BMW M2 (με κωδική ονομασία G42) ενδέχεται να εφοδιάζεται με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα. H απόδοσή του δεν έχει οριστεί, αλλά εικάζουμε ότι θα φτάνει περίπου τα 430 PS, αν κρίνουμε από τον ανταγωνισμό του. Ίσως το βάρος να αυξηθεί λίγο, λόγω της αύξησης των συνολικών διαστάσεων του αυτοκινήτου, ενώ δεν αποκλείεται το ισχυρό μοτέρ να συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt.

Η BMW θα συνεχίσει να προσφέρει το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στον στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και το διαφορικό μπλοκέ, το οποίο ονομάζει η φίρμα Active M Differential. Προαιρετικά θα υπάρχει το αυτόματο 8άρι, αντικαθιστώντας το DCT 7 σχέσεων. Φυσικά η νέα BMW M2 θα είναι πισωκίνητη, ικανοποιώντας ιδιαίτερα τους petrolheads. Ακόμα, θα ενισχυθεί η ακαμψία του αυτοκινήτου και σίγουρα θα αναβαθμιστούν τα συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης.

Advertisement
Advertisement

Φήμες θέλουν τη σφραγίδα “Μ2” να φέρει και η νεοσύστατη Σειρά 2 Gran Coupe. Η τελευταία ενδέχεται να εφοδιάζεται με 2λιτρο 4κύλινδρο αναβαθμισμένο μοτέρ απόδοσης περίπου 400 ίππων και σύστημα τετρακίνησης. Τέλος, το τελευταίο μηχανολογικό σύνολο ενδέχεται να περάσει αυτούσιο στον κορυφαίο “Άσσο”.