Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το τετρακίνητο Toyota Camry AWD

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το τετρακίνητο Toyota Camry AWD

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το τετρακίνητο Toyota Camry AWD

ΝΕΑ

Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών η Toyota Αμερικής προχώρησε στην αποκάλυψη της τετρακίνησης έκδοσης του Toyota Camry με την έκδοση να μπαίνει ξανά στην γκάμα του μοντέλου μετά από 28 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

 

Η νέα τετρακίνηση έκδοση του Toyota Camry εξελίχθηκε στις Η.Π.Α. από το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Toyota που βρίσκεται εκεί και οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι αυτό είναι ένα μοντέλο που προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές της Β.Αμερικής. Τελευταία φορά που η Toyota παρουσίασε τετρακίνητο Camry για την αμερικάνικη αγορά ήταν το 1988 με το μοντέλο να παραμένει στην παραγωγή για τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Camry AWD

Το Camry AWD χρησιμοποιεί τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση 202 ίππους. Η ισχύς μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ υπάρχει και έκδοση με 205 ίππους που ονομάζεται XSE AWD και ξεχωρίζει από την διπλή εξάτμιση και τους τροχούς των 19 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Toyota Camry Hybrid – Επίσημα και στην Ευρώπη το 2019

Advertisement

Το σύστημα τετρακίνησης του νέου μοντέλου Dynamic Torque Control AWD προέρχεται από το RAV4 και μπορεί να στείλει έως και το 50% της ροπής στους πίσω τροχούς εφόσον αυτό χρειαστεί με το Camry να παραμένει προσθιοκίνητο στις υπόλοιπες περιπτώσεις, για εξοικονόμηση καυσίμου. Η τοποθέτηση της τετρακίνησης έγινε εφικτή αφού RAV4 και Camry μοιράζονται την ίδια TNGA πλατφόρμα των Ιαπώνων. Υιοθετήθηκε παράλληλα και η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων του RAV4 με κάποιες τροποποιήσεις και το συνολικό βάρος αυξήθηκε περίπου κατά 80 κιλά.

Advertisement

Η τοποθέτηση του συστήματος δεν έχει επηρεάσει το Camry στους τομείς του χώρου αποσκευών και στην ευρυχωρία της καμπίνας σύμφωνα με την Toyota. Το Camry AWD έρχεται στάνταρ με τα συστήματα ασφάλειας Toyota Safety Sense και θα είναι διαθέσιμο στο αμερικάνικο κοινό την ερχόμενη άνοιξη.

Διαβάστε Επίσης: Toyota RAV4 Hybrid: Tα βασικά του σημεία