Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το νέο Ford Puma ST

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται το νέο Ford Puma ST

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το νέο Ford Puma ST

ΝΕΑ

Λίγους μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα του νέου crossover μοντέλου της Ford, Puma, ο συγκεκριμένος κατασκευαστής ετοιμάζει και την κορυφαία έκδοση της γκάμας που θα φέρει τον κωδικό ST.

Advertisement
Advertisement

 

Ήδη τα πρώτα μοντέλα δοκιμών έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στο καλοκαίρι, κάνοντας γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, ενώ πλέον οι φωτογράφοι «έπιασαν» το πρωτότυπο και σε εκτός πίστας διαδρομές. Οπτικά το Puma ST θα διαφοροποιείται κυρίως στην εμπρός γρίλια, με τις χαρακτηριστικές κυψέλες, ενώ διαφορετικό και με περισσότερα σπορ στοιχεία θα είναι το body-kit. Αυτό θα περιλαμβάνει πιο επιθετικής σχεδίασης προφυλακτήρες, μεγαλύτερο σπόιλερ, αεροτομή οροφής και βέβαια τον απαραίτητο πίσω διαχύτη που θα ενσωματώνει διπλές απολήξεις. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση, όπως φαίνεται καθαρά και στις φωτογραφίες, θα διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς και αναβαθμισμένα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το αμάξωμα του Puma ST θα βρίσκεται ο γνωστός από την αντίστοιχη έκδοση του Fiesta τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων EcoBoost. To συγκεκριμένο σύνολο θα έχει ισχύ 200 ίππων, με τη ροπή να αγγίζει τα 290 Nm και θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων που θα μεταφέρει την ισχύ αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο με αυτές του Fiesta, αν και λόγω του μεγαλύτερου βάρους, στο Puma ST να είναι ελάχιστα αυξημένες.