Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lotus και Red Bull ερίζουν για Raikkonen!

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus και Red Bull ερίζουν για Raikkonen!

FORMULA 1

Lotus και Red Bull ερίζουν για Raikkonen!

FORMULA 1

Συνάντηση έχουν αυτή τη βδομάδα ο μάνατζερ του Κίμι με τη διεύθυνση της Lotus για να συζητήσουν την πιθανότητα ανανέωσης του συμβολαίου του Φινλανδού πρωταθλητή με τη Βρετανική ομάδα. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Το συμβόλαιο του Ράικονεν τελειώνει στο τέλος της χρονιάς και μετά την ανακοίνωση του Γουέμπερ ότι αποχωρεί από τη F1, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της Red Bull για συνεργασία με τον Iceman.

Για πολλούς η εικόνα των Φέτελ και Ράικονεν να μάχονται για τη νίκη στο Νίρμπουργκρινγκ την περασμένη Κυριακή είχε πολλές προεκτάσεις.

Γεγονός παραμένει πως στη Lotus προσδοκούν σε απόφαση παραμονής του 33χρονου Φινλανδού. Στη Βρετανική ομάδα γνωρίζουν καλά πως ο Ράικονεν απολαμβάνει την ατμόσφαιρα και τον τρόπο λειτουργίας της Lotus. Το μόνο θέμα που τον απασχολεί είναι κατά πόσο η Βρετανική ομάδα μπορεί να τους εξασφαλίσει στο μέλλον μονοθέσιο – νικητή. Σ’ αυτό τον τομέα η Red Bull φαίνεται να έχει προβάδισμα και σίγουρα ο Ράικονεν θα ζυγίσει σοβαρά όλες τις παραμέτρους προτού πάρει απόφαση.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Γκέραρντ Λόπεζ, επικεφαλής του Genii Capital, στο οποίο ανήκει η Lotus τόνισε: «Ξέρουμε καλά τον Κίμι και ξέρουμε πως του αρέσει να βρίσκεται στην ομάδα μας. Αν εμείς του αποδείξουμε ότι μπορούμε να του δώσουμε αυτά που θέλει ως οδηγός στο μέλλον νομίζω ότι θα μείνει. Υπάρχει μια συγκεκριμένη παράδοση και κουλτούρα σ’ αυτή την ομάδα να ενεργεί με το σωστό τρόπο. Αυτό αρέσει στο Κίμι. Δεν τον πιέζουμε με αφόρητες υποχρεώσεις και ωράρια. Υπέφερε απ’ αυτές τις πρακτικές σε άλλες ομάδες. Αυτό είναι που θα κάνει τη διαφορά για το θα μείνει εδώ. Για τον άνθρωπο Κίμι η Lotus είναι η καλύτερη ομάδα. Μένει να τον πείσουμε ότι στο μέλλον  θα είναι η καλύτερη επιλογή και για τον αθλητή Κίμι. Πολλοί μιλούν για το ύψος των προϋπολογισμών αλλά τα καταφέρνουμε καλύτερα από άλλες ομάδες που διαθέτουν περισσότερα χρήματα».

Πριν λίγες μέρες ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα επιλέξει τον αντικαταστάτη του Μαρκ Γουέμπερ ανάμεσα σε τρεις οδηγούς. Το Ράικονεν και τους δυο πιλότους της Toro Rosso, Ρικιάρντο και Βερν.

Προσωπική μας άποψη ότι στην όλη ιστορία θα παίζει σημαντικό ρόλο η άποψη του Φέτελ που προτιμά το Ρικιάρντο ως αντικαταστάτη του Γουέμπερ.