Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Επιστρέφει στους αγώνες Rally με την Cayman GT4!

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Επιστρέφει στους αγώνες Rally με την Cayman GT4!

ΝΕΑ

Porsche: Επιστρέφει στους αγώνες Rally με την Cayman GT4!

ΝΕΑ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Porsche παρουσίασε μια αγωνιστική έκδοση σε πρωτότυπη μορφή της Cayman GT4 λέγοντας πως αν υπάρξει η ανάλογη ζήτηση τότε θα δούμε το μοντέλο και στην παραγωγή. Ήξεραν τελικά τι έκαναν οι Γερμανοί!

Advertisement
Advertisement

Λιγότερο από έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που είδαμε για πρώτη φορά την πρωτότυπη αγωνιστική Porsche Cayman GT4 μαθαίνοντας παράλληλα και τις προθέσεις του Γερμανού κατασκευαστή για περιορισμένη παραγωγή της εφόσον υπάρξουν τουλάχιστον 100 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων φυσικά και αγωνιστικές ομάδες) που να δείξουν σοβαρά το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Ο στόχος επετεύχθη και τώρα η Porsche μας ανακοινώνει πως θα επιστρέψει στους αγώνες Rallye με την Cayman με το μοντέλο να είναι έτοιμο για δράση το 2020. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του Porsche Winter Event στην Αυστρία, όπου πραγματοποιήθηκε και σχετική επίδειξη με το πρωτότυπο με τον Richard Lietz στο τιμόνι.

Σε αντίθεση με το αρχικό πρωτότυπο που είδαμε το καλοκαίρι, το αυτοκίνητο με το οποίο θα επιστρέψει επίσημα η Porsche στα Rally δεν θα βασίζεται στην Cayman GT4 Clubsport που κατασκευαζόταν μέχρι το 2018 αλλά στη νέα 718 Cayman GT4 Clubsport που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες που φέρει επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων και 425 ίππων με απόδοση 40 περίπου ίππους υψηλότερη σε σχέση με εκείνη της Cayman GT4 Clubsport.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche εξελίσσει μια έκδοση Rally του νέου της μοντέλου η οποία θα μπορεί να αγωνίζεται στην κλάση FIA R-GT που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2011 (το 2014 οι κανόνες άλλαξαν ξανά) με στόχο τους ιδιώτες και τις ομάδες που έχουν περιορισμένο μπάτζετ και επιθυμούν να αγωνιστούν με αυτοκίνητα που έχουν μεγάλη συγγένεια με τα μοντέλα παραγωγής.

Οι άνθρωποι της Porsche θέλουν να χτίσουν στις επιτυχίες του παρελθόντος από τις οποίες ξεχωρίζουν οι νίκες τους στο Dakar Rally με τις 959 και 953 και να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αγωνιστικών για ιδιώτες.