Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 420 PS η Porsche Cayman GT4 Clubsport (VIDEO)

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 420 PS η Porsche Cayman GT4 Clubsport (VIDEO)

ΝΕΑ

Με 420 PS η Porsche Cayman GT4 Clubsport (VIDEO)

ΝΕΑ

Για ερασιτεχνικές επισκέψεις σε πίστες ή για πλήρη εμπλοκή σε πρωτάθλημα ταχύτητας, η νέα πρόταση της Porsche λέγεται 718 Cayman GT4 Clubsport και προκαλεί τους λάτρεις της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Οι εκδόσεις Clubsport των μοντέλων της Porsche έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό για χρήση σε πίστες, προσφέροντας πάντα την κορυφή σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση, τις επιδόσεις αλλά και την αξιοπιστία. Η νέα έκδοση της 718 Cayman, η GT4 Clubsport είναι έτοιμη και διαθέσιμη σε δύο εκδοχές. Η πρώτη απευθύνεται σε όσους θέλουν την ερασιτεχνική προσέγγιση της οδήγησης στην πίστα (για το λόγο αυτό η έκδοση λέγεται Trackday) και η δεύτερη είναι για αυτούς που θέλουν πιο επαγγελματική εμπλοκή (Competition).

Advertisement
Advertisement

Αμφότερες οι εκδόσεις έχουν τον 6κύλινδρο boxer των 3,8 λίτρων με απόδοση 420 ίππων, συνδυασμένο με 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Η διάταξη της ανάρτησης εμπρός, είναι ίδια με αυτή της 911 GT3 Cup Racer. Για την έκδοση Trackday έχουν διατηρηθεί στον εξοπλισμό το ABS στα φρένα, το ESC και το traction control, όπως και ο κλιματισμός, ενώ το ρεζερβουάρ είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας φτάνοντας τα 80 λίτρα. Για την Competition, οι διαφορές έχουν να κάνουν με τα αμορτισέρ που ρυθμίζονται σε τρεις σκάλες αλλά και το ρυθμιστή στα φρένα που επιτρέπει στον οδηγό να «στέλνει» κατά το δοκούν περισσότερη δύναμη πέδησης εμπρός ή πίσω. Στην Competition επίσης έχουμε και ενσωματωμένους γρύλους ανύψωσης για την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών, αφαιρούμενο τιμόνι (από την 911 GT3 R και αυτό) αλλά και ακόμα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου που φτάνει τα 115 λίτρα. Η Porsche έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες, με τιμή 134.000 ευρώ για την Trackday και 157.000 ευρώ για την Competition, με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν από το Φεβρουάριο.