Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «τρέλα» της Hennessey συνεχίζεται αμείωτη

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «τρέλα» της Hennessey συνεχίζεται αμείωτη

ΝΕΑ

Η «τρέλα» της Hennessey συνεχίζεται αμείωτη

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη φίρμα Hennessey παρουσίασε το νέο της δημιούργημα, το οποίο βασίζεται επάνω στο pick-up της Chevrolet, Silverado Trail Boss Z71 και τιτλοφορεί τον πρωτότυπο κωδικό «Goliath 6×6».

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να ακολουθήσει την επιτυχία του VelociRaptor 6×6, όντας ένα εξάτροχο μοντέλο με αυξημένη ισχύ, επιδόσεις, αλλά και μεταφορικές ικανότητες. Ξεκινώντας από την οπτική πλευρά, το Goliath 6×6 εκτός από τον επιπλέον πίσω άξονα, διαθέτει μακρύτερη καρότσα, σύστημα ανύψωσης 203 mm, καθώς και ζάντες 20 ιντσών, τοποθετημένες σε χωμάτινα ελαστικά της BF Goodrich. Επίσης, δεν λείπουν η μπάρα οροφής, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και τα LED φωτιστικά σώματα.

3b7d202b-hennessey-goliath-6x6-4-chariatis-530

Εκτός των στιλιστικών επιλογών, το Hennessey Goliath 6×6 διαθέτει και αλλαγές στα μηχανικά μέρη, όπως τον κινητήρα. Εδώ, ο V8 των 6,2 λίτρων συνδυάζεται με ένα μηχανικό υπερσυμπιεστή 2,9 λίτρων και νέα ανοξείδωτη εξάτμιση, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να έχει εκτοξευθεί στους 714 ίππους και η ροπή να αγγίζει τα 93,2 kgm. Ανάλογες θα είναι και οι επιδόσεις, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι για το 0-96 km/h το εξάτροχο θηρίο θα χρειάζεται χρόνο κοντά στα 4,5 δευτερόλεπτα. Όσοι επίσης θεωρούν ότι η παραπάνω  ιπποδύναμη δεν τους είναι αρκετή, η φίρμα από το Τέξας ανακοινώνει ότι θα υπάρχει και ένα ακόμη πακέτο αναβάθμισης, με την ισχύ να ανεβαίνει στους 819 ίππους.Το Hennessey Goliath 6×6 θα κατασκευαστεί σε μόλις 24 κομμάτια, με την τιμή να ανέρχεται στα 318.643 ευρώ.

Advertisement

50d76c23-hennessey-goliath-6x6-2-chariatis-640