Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επέλαση Schumacher που πάει για τίτλο!

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέλαση Schumacher που πάει για τίτλο!

ΑΓΩΝΕΣ

Επέλαση Schumacher που πάει για τίτλο!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί μέχρι τώρα η πορεία του Mick Schumacher, γιου του σπουδαίου Michael, να ήταν χωρίς πυροτεχνήματα ωστόσο τον τελευταίο μήνα αποδεικνύεται καταιγιστικός! Με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, ο Γερμανός είναι πρώτος στη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Formula 3 και πολύ κοντά στον τίτλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο 19χρονος είχε μέχρι σήμερα θετική παρουσία σε όποιο θεσμό είχε τρέξει. Στα καρτ γνώρισε τις πρώτες επιτυχίες, παρότι δεν χρησιμοποιούσε το πασίγνωστο επίθετό του και το 2015 πέρασε στον κόσμο των μονοθεσίων.

Αγωνιζόμενος στη γερμανική Formula 4 πήρε μία νίκη στην παρθενική του σεζόν και πέντε στην επόμενη, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Το ίδιο έκανε και στην Ιταλική Formula 4 στην οποία συμμετείχε το 2016, μάλιστα με τον ίδιο αριθμό νικών.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι ανέβηκε ένα σκαλοπάτι, αγωνιζόμενος στην Ευρωπαϊκή Formula 3, χωρίς όμως να γευτεί τη χαρά της νίκης. Στην πρώτη του σεζόν στο θεσμό είχε μόνο μία παρουσία στο βάθρο και κατέλαβε τη δωδέκατη θέση στην τελική κατάταξη.

Mick-Schumacher-budapesttesting18-a640

Όμως φέτος, παρά το μέτριο ξεκίνημά του, έχει πάρει φόρα! Πρώτα ήρθαν τα βάθρα στο Χανγκαρόρινγκ και το Ζάντφουρτ, έπειτα η πρώτη pole και η πρώτη νίκη στο Σπα – μία πίστα όπου σάρωνε και ο πατέρας του.

Advertisement

Ο Mick Schumacher ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον πρώτο αγώνα του Μιζάνο και στο τρίτο σκαλί στην επόμενη μάχη στο Ιταλικό σιρκουί.

Advertisement

Ώσπου ήρθε το Νίρμπουργκρινγκ με τον Γερμανό να πανηγυρίζει δύο pole position και τρεις νίκες! Και τώρα το Red Bull Ring όπου πήρε την pole και για τις τρεις μάχες στο αυστριακό σιρκουί και πήρε τη νίκη στις δύο, χάνοντας στον τρίτο αγώνα από τον teammate του, Robert Schwartzman.

Advertisement

Αυτές οι έξι συνεχόμενες νίκες, αποδείχθηκαν αρκετές ώστε η PREMA Theodore Racing να κατακτήσει τον τίτλο των κατασκευαστών, ένα γύρο πριν το φινάλε της σεζόν. Και σε ατομικό επίπεδο, ο Mick είναι πολύ κοντά στον τίτλο αφού έχει φτάσει τους 329 βαθμούς.

Ο βασικός διώκτης του είναι ο Dan Tiktum, το πρωτοπαλίκαρο αυτή την περίοδο της Red Bull Junior Team, που έσπευσε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την ξαφνική κυριαρχία του Schumacher και της PREMA, υπονοώντας παρατυπίες, πράγμα που επιμελώς δεν ξεστόμισε.

Πόσο γνώριμο λοιπόν το σκηνικό, με έναν Schumacher στην κορυφή και έναν αντίπαλο να αποδίδει τη διαφαινόμενη ήττα του σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες, που όμως δεν μπορεί να αποδείξει.

Όλα αυτά, με τους τρεις αγώνες του Χόκενχαϊμ στις 13 και 14 Οκτωβρίου να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Και ειδικά αν στο τέλος της γερμανικής μάχης ο Schumacher Jr αναδειχθεί πρωταθλητής, το επόμενο βήμα θα είναι η Formula 2. Το τελευταίο δηλαδή σκαλοπάτι πριν τον μαγικό κόσμο της Formula 1.