ΝΕΑ

Τέλος τα diesel για την Porsche

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος τα diesel για την Porsche

ΝΕΑ

Τέλος τα diesel για την Porsche

ΝΕΑ

Παρελθόν θα αποτελεί από εδώ και στο εξής το πετρέλαιο για την Porsche καθώς η εταιρία ανακοίνωσε το τέλος πετρελαιοκίνητων εκδόσεων και την εστίασή της στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Porsche βάζει τελεία στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται μετά την διακοπή της παραγωγής πετρελαιοκίνητων εκδόσεων των Cayenne, Macan και Panamera από την αρχή της χρονιάς. Η κίνηση έρχεται να διακόψει τους δεσμούς της εταιρίας με ένα καύσιμο που πλέον για ένα το ευρύ κοινό έχει αρχίσει να δείχνει αμαρτωλό.

Επιπλέον είναι σαφές πως η Porsche θέλει να απομακρυνθεί από όποιες συζητήσεις είναι ακόμα ανοιχτές σχετικά με το Dieselgate ενώ σίγουρα είναι αρκετά σημαντική η εξοικονόμηση χρημάτων από το γεγονός πως δεν θα χρειαστεί να γίνει εξέλιξη και προσαρμογή των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων στα νέα πρότυπα του WLTP. Στην θέση του diesel η Porsche θα προσφέρει τις υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις που ήδη υπάρχουν ή έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον.

PorscheHybrid-4567654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ήδη τρέχει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της τεχνολογίας της ενώ ακόμα και σήμερα το 63% των Panamera που πωλούνται στην Ευρώπη είναι υβριδικές ενώ ακόμα και η νέα 911 αναμένεται πως θα έχει μια υβριδική έκδοση. Το μεγάλο βήμα αναμένεται μέσα στο 2019 όπου θα παρουσιαστεί η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche που πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως θα ονομάζεται Taycan. Μάλιστα οι προβλέψεις της εταιρίας αναφέρουν πως μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων θα αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.

PorscheHybrid-4567654harpi640