Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

To Grandland X της Opel ξεπέρασε τις 100.000 Παραγγελίες

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Grandland X της Opel ξεπέρασε τις 100.000 Παραγγελίες

ΑΓΟΡΑ

To Grandland X της Opel ξεπέρασε τις 100.000 Παραγγελίες

ΑΓΟΡΑ

Το Opel Grandland X γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του ακριβώς πριν από ένα χρόνο στο διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). Από τότε, το νεότερο SUV της γερμανικής μάρκας έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2017 που ξεκίνησαν οι πωλήσεις, έχουν υποβληθεί πάνω από 100.000 παραγγελίες , με το 25% περίπου των πελατών να προέρχονται από τη Γερμανία.

«Το Opel Grandland X είναι ένα κομψό, τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο με κινητήρες προδιαγραφών Euro 6d-TEMP» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων, Aftersales & Μάρκετινγκ της Opel, Xavier Duchemin. «Οι πελάτες μας εκτιμούν το συνδυασμό άνεσης, σπορτίφ χαρακτήρα και πρακτικότητας. Το Grandland X βρίσκεται στην κορυφή της SUV γκάμας μας και συμπληρώνει άριστα τα Crossland X και Mokka X».

Advertisement
Advertisement

Στην πρόσφατη κατανομή παραγωγής μεταξύ των εργοστασίων, το Groupe PSA αποφάσισε ότι το Grandland X θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Άιζεναχ από το 2019 και μετά. Ένα Grandland X που σηματοδοτούσε το ορόσημο 100.000 παραγγελιών παραδόθηκε από την Autohaus Schorr στην πόλη αυτή.

Οι περισσότεροι αγοραστές του γερμανικού SUV παραγγέλνουν τις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού. Οι εκδόσεις INNOVATION και Ultimate μαζί συγκεντρώνουν το 70% του συνόλου του παραγγελιών. Το INNOVATION περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) και αισθητήρες Park Pilot, εμπρός και πίσω. Τα επίπεδα άνεσης αυξάνονται περαιτέρω με στοιχεία στάνταρ εξοπλισμού, όπως πίσω πόρτα ελεγχόμενη με τηλεχειρισμό, Keyless Open & Start, διζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού και θερμαινόμενο τιμόνι. Ο στάνταρ εξοπλισμός του κορυφαίου Grandland X Ultimate περιλαμβάνει επιπλέον εργονομικά, δερμάτινα καθίσματα AGR με πιστοποίηση “Aktion Gesunder Rücken e.V.” και ένα premium ηχοσύστημα της Denon. Η μαύρη οροφή, οι μαύροι καθρέπτες και οι δίχρωμες, 19άρες ζάντες αλουμινίου “BiColor” προσθέτουν κομψές λεπτομέρειες.

Advertisement

Opel-Grandland-X-b640

Μεμονωμένες επιλογές που αυξάνουν την άνεση είναι επίσης σε πρώτη ζήτηση, κυρίως το σύστημα ψυχαγωγίας Navi 5.0 IntelliLink. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, είναι εγκατεστημένο στο 70% των οχημάτων που έχουν παραγγελθεί. Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με Ευρωπαϊκούς οδικούς χάρτες και τρισδιάστατη απεικόνιση ελέγχεται μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής οκτώ ιντσών ή φωνητικών εντολών. Συμβατά smartphones φορτίζονται επαγωγικά μέσω ασύρματης φόρτισης, ένα προαιρετικό στοιχείο που επιλέγει το 25% των πελατών του Grandland X.

Advertisement

Πρόσθετη ασφάλεια στο Grandland X παρέχει το σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού (Adaptive Forward Lighting) με προβολείς full LED, που παραγγέλνεται στο 40% των περιπτώσεων. Οι προβολείς προσαρμόζουν την κατανομή δέσμης φωτός σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες μέσω επτά προγραμμάτων, χωρίς να θαμπώνουν τους οδηγούς των αντίθετα διερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων. Εξίσου δημοφιλές είναι το θερμαινόμενο παρμπρίζ ThermaTec, το οποίο εξασφαλίζει άριστη ορατότητα κατά τη χειμερινή περίοδο.