Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin Valkyrie: Αποκαλύφθηκε ακούσια η ισχύς της

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin Valkyrie: Αποκαλύφθηκε ακούσια η ισχύς της

ΝΕΑ

Aston Martin Valkyrie: Αποκαλύφθηκε ακούσια η ισχύς της

ΝΕΑ

Μία από τις πιο γνωστές βρετανικές εταιρείες, η Cosworth έχει αναλάβει την εξέλιξη του κινητήρα του hypercar μοντέλου της Aston Martin, Valkyrie. Αλλά μάλλον από τον ενθουσιασμό τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν κράτησαν μυστική την ισχύ του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα που τοποθετείται στην Valkyrie, καθώς αποκαλύφθηκε μέσω ενός μηνύματος στο Twitter.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την αμερικάνικη ιστοσελίδα «Road & Track», η Cosworth μέσω ενός μηνύματος στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter δηλώνει περήφανη που ο 6,5 λίτρων κινητήρας της Aston Martin Valkyrie είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό σύνολο στην παγκόσμια αυτοκίνηση, με μέγιστη ισχύ 1.145 ίππων. Προς το παρόν, τον άτυπο τίτλο κατέχει η Ferrari 812 Superfast με 800 ίππους.

3f7ef8e5-aston_martin-valkyrie-2018-1600-04-chariatis-530

Το παραπάνω θέμα όμως γεννά και τις ανάλογες απορίες: Παλαιότερες αναφορές έδειξαν ότι η Aston Martin Valkyrie θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο θα προέρχεται από την κροατική Rimac, εμπνευσμένο από τη Formula 1 για να αυξήσει την ισχύ του V12 κινητήρα, ο οποίος από μόνος του αποδίδει 1.013 ίππους. Το «τιτίβισμα» της Cosworth δεν διευκρινίζει εάν η απόδοση των 1.145 ίππων προέρχεται αποκλειστικά από τον κινητήρα ή από τον συνδυασμό του με το υβριδικό σύστημα. Περιμένουμε κάποια επίσημη απάντηση από την Aston Martin.

Advertisement

25460bf0-aston-martin-valkyrie-daniel-ricciardo-max-verstappen-red-bull-2-chariatis-640