Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Πιο σπορ από ποτέ η νέα BMW Σειρά 3 (+video)

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Πιο σπορ από ποτέ η νέα BMW Σειρά 3 (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Πιο σπορ από ποτέ η νέα BMW Σειρά 3 (+video)

ΝΕΑ

Η BMW επιβεβαίωσε επίσημα την επικείμενη παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο της νέας Σειρά 3, η οποία θα είναι πιο σπορ από ποτέ, ενώ παράλληλα θα φέρει και τον ισχυρότερο 4κύλινδρο κινητήρα παραγωγής της μάρκας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας μάλιστα να τονίσει ιδιαίτερα τον σπορ χαρακτήρα του νέου της μεσαίου σεντάν, η BMW τονίζει ότι η νέα Σειρά 3 έχει εξελιχθεί στην απαιτητικότερη πίστα του κόσμου, το περίφημο Nürburgring, εξ ου άλλωστε και οι πρώτες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες του μοντέλου προέρχονται από τις δοκιμές του στη γερμανική πίστα.

Με βάση μάλιστα τις φωτογραφίες και παρά το καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε και κάποια από τα στιλιστικά στοιχεία της νέας BMW Σειρά 3, όπως είναι τα χαμηλά τοποθετημένα εμπρόσθια φώτα, τους τονισμένους προφυλακτήρες, αλλά και την πιο ομαλή κλίση της οροφής πάνω στον τρίτο πίσω όγκο, που δίνει μια αίσθηση από 4πορτα κουπέ μοντέλα.

Series 3 new test (5)

Advertisement
Advertisement

Εκτός τώρα από την εμφάνιση, οδηγικά η BMW υπόσχεται η νέα «3άρα» να είναι πιο δυναμική από ποτέ και για αυτό έχει μειώσει κατά 10 χλστ. το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, έχει φέρει στο 50:50 την αναλογία βάρους μεταξύ των δύο αξόνων, ενώ παράλληλα έχει μειώσει κατά 55 κιλά το συνολικό βάρος σε σχέση με την υπάρχουσα Σειρά 3.

Σημαντικές βελτιώσεις έχουμε στο πεδίο της ακαμψίας και στην ανάρτηση για ακόμη περισσότερη ακρίβεια στο στρίψιμο, αλλά και για βελτίωση της ποιότητας κύλισης. Επίσης, τα μετατρόχια έχουν πλατύνει και η γωνία κάμπερ των τροχών είναι μεγαλύτερη για ακόμη πιο δυναμική οδήγηση, ενώ υπό αυτό το πρίσμα οι άξονες μετάδοσης έχουν επίσης διαφοροποιηθεί.

Series 3 new test (1)

Advertisement

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασης της νέας BMW Σειρά 3 αποτελεί και η υιοθέτηση ενός εξελιγμένου συστήματος ενεργών αμορτισέρ (στάνταρ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία), τα οποία λειτουργούν συνεχώς και ρυθμίζουν τη διαδρομή της ανάρτησης ώστε να επιτύχουν κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την υψηλότερη δυνατή άνεση.

Διαθέσιμη θα είναι φυσικά και η M Sport ανάρτηση σε συνδυασμό πάντα με τα νέα ενεργά αμορτισέρ, η οποία θα συνοδεύεται από «χαμήλωμα» 10 χλστ. και 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Μάλιστα, η M Sport ανάρτηση θα έχει πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές, πιο «σκληρά» ελατήρια και επιπλέον ενισχύσεις στο πλαίσιο, έχοντας σημαντικές διαφορές στο δρόμο σε σχέση με την «απλή» ανάρτηση.

Advertisement

Παράλληλα, η M Sport ανάρτηση θα συνοδεύεται και με την ενεργή σπορ κρεμαγιέρα της BMW, η οποία σύμφωνα πάντα με την μάρκα, θα προσφέρει περισσότερη ακρίβεια στο στρίψιμο. Τέλος, διαθέσιμο θα είναι και το M Sport διαφορικό με ηλεκτρονικό μπλοκέ για τον πίσω άξονα.

Series 3 new test (4)

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η BMW ανακοινώνει ότι η νέα Σειρά 3 θα διαθέτει τον ισχυρότερο 4κύλινδρο κινητήρα που έχουμε δει σε BMW παραγωγής, χωρίς πάντως προς το παρόν να δίνει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Advertisement

Φυσικά και πιστή στο πνεύμα της εποχής, η νέα «3άρα» θα είναι πιο οικονομική σε κατανάλωση κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ θα φέρει όλα τα απαραίτητα φίλτρα και τεχνολογίες που θα της επιτρέψουν να καλύπτει τις πιο αυστηρές εκπομπές ρύπων Euro6d-TEMP.