Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW “βλέπει” ηλεκτρικό μέλλον στα σεντάν

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H VW “βλέπει” ηλεκτρικό μέλλον στα σεντάν

ΝΕΑ

H VW “βλέπει” ηλεκτρικό μέλλον στα σεντάν

ΝΕΑ

Μπορεί τα SUV να έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά τα επόμενα χρόνια, ωστόσο η Volkswagen πιστεύει ότι και τα sedan θα επιβιώσουν στο… ηλεκτρικό μέλλον καθώς έχουν τα δικά τους σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των υπόλοιπων αμαξωμάτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Η γερμανική εταιρία θεωρεί και επίσημα ότι τα sedan έχουν ακόμη πολλά να δώσουν, ειδικά σε πλήρως ηλεκτρική μορφή και αυτό φαίνεται να είναι μια άποψη που ασπάζεται και μέρος της διοίκησης της Volkswagen. Στο ίδιος μήκος κύματος φέρεται να είναι και ο εκτελεστικός διευθυντής των Γερμανών για την αγορά της Β. Αμερικής, Hinrich Woebcken, σύμφωνα και με δηλώσεις που έκανε πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Digital Trends.

Ο Woebcken υποστήριξε πως τα SUV αναμφίβολα θα έχουν την μερίδα του λέοντος στην αγορά (τουλάχιστον για την αμερικάνικη), αλλά η Volkswagen δεν έχει σκοπό να “παρατήσει” τα sedan και τα μικρότερα αυτοκίνητα, όχι μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

“Όταν έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα sedan έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Το σχήμα τους και η χαμηλή αεροδυναμική τους αντίσταση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αυτονομία. Για αυτό το λόγο, μπορεί και να δούμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για τα ηλεκτρικά sedan έναντι των συμβατικών (σ.σ. στο μέλλον).”

vw-id-vizzion-concept-640

Η Volkswagen συνεχίζει να βολιδοσκοπεί το κοινό πάνω σε αυτό το ζήτημα με τελευταία της προσπάθεια μέχρι στιγμής το εικονιζόμενο I.D. Vizzion που παρουσιάστηκε στην Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο. Το συγκεκριμένο concept φέρει μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh και υπόσχεται αυτονομία που ξεπερνά τα 650 χλμ. με την δύναμη των 303 ίππων που παράγουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες του να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Η “μετακόμιση” του κοινού από τα sedan στα SUV είναι μόνιμη (πλέον). Σε παλιότερες εποχές, όταν οι τιμές των καυσίμων αυξάνονταν οι αγοραστές ξαναγυρνούσαν στα sedan.”, συνέχισε ο Woebcken και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως αυτό δεν θα γίνει ξανά για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η διαφορά σε κατανάλωση μεταξύ των SUV και των sedan που δεν είναι πλέον και τόσο μεγάλη. Ο δεύτερος είναι πως οι αγοραστές έχουν… καλομάθει στην “ψηλή” θέση οδήγησης.