Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ματιές στο μέλλον με το VW I.D. Vizzion Concept

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ματιές στο μέλλον με το VW I.D. Vizzion Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ματιές στο μέλλον με το VW I.D. Vizzion Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία ματιά στο μέλλον σε ότι αφορά στις σεντάν επιλογές στη γκάμα της, μας έδωσε στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης η Volkswagen. Μία ματιά μέσω του I.D.Vizzion.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της νέας ηλεκτρικής I.D. οικογένειας της μάρκας. Με χρονική, πρώτο θα μπει στην παραγωγή το 2020 το I.D. hatchback, μετά το ηλεκτρικό crossover I.D. Crozz , έπειτα το MPV I.D. Buzz και το 2022 το όχημα που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Αν και πολύ δύσκολα θα δούμε σε ευρεία παραγωγή σε τέσσερα μόλις χρόνια όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο I.D. Vizzion, όπως για παράδειγμα η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5. Γνώρισμα της οποίας είναι φυσικά η παντελής απουσία τιμονιού ή κάποιου συμβατικού συστήματος πλοήγησης. Απουσιάζουν επίσης πίνακες οργάνων ή πεντάλ, δίνοντας μία καθαρά lounge εικόνα στο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Εκεί συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με υψηλό κεντρικό τούνελ, ενώ οι οδηγίες δίνονται είτε μέσω χειρονομιών είτε με φωνητικές εντολές. Μέσω τεχνολογίας HOLOLENS, οι επιβάτες έχουν με το όχημα εικονική διεπαφή ενώ οι μοναδική… συμβατική λειτουργία προέρχεται από δύο περιστροφικούς διακόπτες που συναντώνται στην κεντρική κονσόλα και μέσω των οποίων οι επιβάτες μπορούν να δώσουν εντολή να ακινητοποιηθεί το όχημα.

vw-id-vizzion-concept-official-c640short

Πάντως εκτός από την πλοήγηση, το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας προσφέρει και διαρκή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν εκτός οχήματος, αξιοθέατα, πληροφορίες κτλ. Οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τρία mode κίνησης: Relax, Active και Family.

Advertisement

vw-id-vizzion-concept-official-d640short

Στο πρώτο οι επιβάτες μπορούν να ξαπλώσουν στα καθίσματα το κάτω μέρος των οποίων προεκτείνεται, ενώ χαλαρωτικές διαθέσεις εξασφαλίζουν η μουσική αλλά και ο εσωτερικός φωτισμός. Στο Active θα μπορείς να κάθεσαι κανονικά στη θέση σου, να επικοινωνείς με το όχημα και να έχεις συμμετοχή σε όσα συμβαίνουν. Τέλος στο Family Mode, ο προσανατολισμός είναι προφανώς οικογενειακός και θα εξασφαλίζεται κοινή δραστηριότητα για τους επιβαίνοντες, αν και η VW δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisement

vw-id-vizzion-concept-official-b640short

Το μήκους 5.16m, πλάτους 1.94m και ύψους 1.5m σεντάν, πατάει σε τροχούς 24 ιντσών και διαθέτει μεγάλο μεταξόνιο (3.09m), μιας και απαιτείται ο μέγιστος δυνατός χώρος στο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός του είναι κάτι ανάμεσα σε μοντέρνος και φουτουριστικός, με κουπέ χαρακτήρα, γυάλινη οροφή, HD Matrix φωτιστικά σώματα, μία λωρίδα LED στο εμπρός και το πίσω μέρος και φωτισμένο σήμα, υποδηλώνοντας τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα.

vw-id-vizzion-concept-official-g640short

Advertisement

Για την κίνησή του, εφοδιάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες που έχουν συνδυαστική ισχύ 302 ίππων και στέλνουν τη δύναμη και στους 4 τροχούς. Η τελική ταχύτητα που υπόσχεται η VW για το I.D. Vizzion είναι 180 km/h, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6.3 sec ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 111 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 665 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

vw-id-vizzion-concept-official-h640short