Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φθινόπωρο η έναρξη παραγωγής του i10

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φθινόπωρο η έναρξη παραγωγής του i10

ΝΕΑ

Το φθινόπωρο η έναρξη παραγωγής του i10

ΝΕΑ

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Hyundai στην  Νικομήδεια, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, θα κατασκευάζεται η νέα γενιά του i10. Το μίνι της κορεάτικης εταιρείας θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Αρχικά, η έναρξη παραγωγής είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του έτους, όμως στη Hyundai αποφάσισαν να την επισπεύσουν κατά ένα τρίμηνο.

Advertisement
Advertisement

Την είδηση έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της κοινοπραξίας Hyundai-Assan, Αλί Κιμπάρ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Μιλιέτ. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο επισκεφθήκαμε την περασμένη άνοιξη, βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής του i20. Το νέο i10 θα φέρει νέα μάσκα, προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα.

Θα εξοπλίζεται με αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, ανάμεσα στους οποίους θα ξεχωρίζει ο νέος 3κύλινδρος turbo 1.0 TCI, με ισχύ 106 PS και 14 kgm ροπής. Η πιο οικονομική σε κατανάλωση επιλογή θα είναι ο τρικύλινδρος diesel U-II, χωρητικότητας 1,1 lt. Κάτω από το καπό του i10 αναμένεται να καταναλώνει περίπου 3,5 lt./100 km σε μεικτό κύκλο και να εκπέμπει κάτω από 84 gr/km.[nggallery id=2106]