Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota i-Road: Το μέλλον της κίνησης στην πόλη

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota i-Road: Το μέλλον της κίνησης στην πόλη

ΝΕΑ

Toyota i-Road: Το μέλλον της κίνησης στην πόλη

ΝΕΑ

Η Toyota θα ξεκινήσει ένα δεύτερο γύρο προώθησης και εξέλιξης του ηλεκτρικού i-Road αυτή τη φορά εντός έδρας στο Τόκιο.  Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό όχημα μηδενικών ρύπων, με τρεις τροχούς, χώρους για δύο επιβάτες (με τον πίσω να είναι παιδί ή μικρόσωμος ενήλικας) και τεχνολογία Active Lean technology που του επιτρέπει να γέρνει στις στροφές σαν μοτοσικλέτα.

Η Toyota θα προσφέρει το i-Road στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αρχικά με καθορισμένη δοκιμαστική χρονική περίοδο, έτσι ώστε να αξιολογήσει τις ανάγκες της καθημερινότητας. Επίσης σχεδιάζει την παροχή υπηρεσιών, μέσω της συνεργασίας με εταιρείες που διαθέτουν ευρύ φάσμα τεχνολογιών.

Για την περαιτέρω κατανόηση του i-Road, η Toyota θα το παρέχει σε επιχειρήσεις παρακολουθώντας το πώς αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Αυτό το κάνει προτού το εντάξει κανονικά στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που θα χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλοντα κοινής χρήσης και τους σκοπούς της χρήσης τους.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα θέλει να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό των θέσεων όπου υπάρχουν συναφείς υπηρεσίες, όπως αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης (με κάποια προσφορά υπηρεσιών φόρτισης) κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Η πρόοδος του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα δημοσιεύεται τακτικά στην ιστοσελίδα http://openroad-project.com/.

Advertisement

Ενενήντα έξι πιλότοι δοκιμών επιλέχθηκαν, ανάμεσα από περίπου 3.500 αιτούντες, να συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο του έργου, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Οι απαντήσεις ήταν γενικά θετικές, με κάποιους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι, το i-Road είναι πραγματικά βολικό, επειδή μπόρεσαν να το παρκάρουν σε πολύ μικρούς χώρους.

.

Advertisement