Live Κίνηση
Περισσότερα
2023-AUDI-Q8-E-TRON

Νέο Audi Q8 e-tron: Χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και σπορ χαρακτήρα

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Audi Q8 e-tron: Χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και σπορ χαρακτήρα

2023-AUDI-Q8-E-TRON

Νέο Audi Q8 e-tron: Χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και σπορ χαρακτήρα

2023-AUDI-Q8-E-TRON

Το νέο Audi Q8 e-tron διατίθεται στάνταρ με αερανάρτηση με ελεγχόμενη απορρόφηση κραδασμών και όλες τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες που κάνουν εύκολη την ζωή του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος μεταβάλλεται συνολικά κατά 76 χιλιοστά. Για τη βελτιστοποίηση των δυναμικών χαρακτηριστικών κατά τον εγκάρσιο άξονα υπάρχει βέλτιστη ρύθμιση της αερανάρτησης.

Επιπλέον, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία – ειδικά σε στενές στροφές. Το Audi Q8 e-tron προσφέρει μία αισθητά μεγαλύτερη ευελιξία χάρη στο αναθεωρημένο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης. Η σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης άλλαξε έτσι ώστε το τιμόνι να ανταποκρίνεται πολύ πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού, ακόμη και στις πιο λεπτές κινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η επίδραση της άμεσης σχέσης του τιμονιού υποστηρίζεται από πιο άκαμπτα ρουλεμάν ανάρτησης στον εμπρόσθιο άξονα. Έτσι, οι κινήσεις του τιμονιού μεταφέρονται στους τροχούς πιο άμεσα, ενώ βελτιώνεται και η ανάδραση. Όλα τα συστήματα ελέγχου πλαισίου έχουν επαναρρυθμιστεί, αλλά παραμένουν ισορροπημένα και απόλυτα εναρμονισμένα – πιστά στο DNA της Audi.

Στο νέο Audi Q8 e-tron, το ζήτημα της αεροδυναμικής αποτέλεσε κορυφαία προτεραιότητα και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του συντελεστή οπισθέλκουσας από 0,26 σε 0,24 cw για το Q8 Sportback e-tron και από 0,28 σε 0,27 cw για το Q8 e-tron. Τα σπόιλερ τροχών που είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος του αμαξώματος βοηθούν στην εκτροπή της ροής του αέρα γύρω από τους τροχούς.

Advertisement

Τα σπόιλερ στον μπροστινό άξονα μεγάλωσαν σε μέγεθος, ενώ το Audi Q8 Sportback e-tron έχει πλέον σπόιλερ και στους πίσω τροχούς. Στο SQ8 Sportback e-tron, τα σπόιλερ τοποθετούνται μόνο στον πίσω άξονα. Στην περιοχή γύρω από τη μάσκα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της Audi έχει ένα σύστημα αυτοσφράγισης που συμπληρώνει τα ηλεκτρικά φλαπς που αυτόματα σφραγίζουν το ψυγείο. Αυτό το σύστημα βελτιστοποιεί περαιτέρω τη ροή του αέρα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και αποτρέπει ανεπιθύμητες απώλειες.

Advertisement

Στο Audi Q8 e-tron υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 40 συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Υπάρχουν μέχρι πέντε αισθητήρες ραντάρ, πέντε κάμερες και 12 αισθητήρες υπερήχων που παρέχουν συνεχώς πληροφορίες για το περιβάλλον που κινείται το αυτοκίνητο και στη συνέχεια όλα τα δεδομένα αναλύονται από την κεντρική μονάδα ελέγχου των συστημάτων υποβοήθησης.

Ένα νέο στοιχείο είναι το απομακρυσμένο park assist plus, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το 2023. Χάρη σε αυτό το σύστημα, το Audi Q8 e-tron μπορεί να ελίσσεται ακόμα και στις πιο στενές θέσεις στάθμευσης. Οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν τη διαδικασία στάθμευσης μέσω της εφαρμογής myAudi στα smartphone τους.

Advertisement

Μάθετε εδώ τα πάντα για το νέο Audi Q8 e-tron

Όταν το αυτοκίνητο φτάσει στην τελική του θέση στο χώρο στάθμευσης, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα, ενεργοποιεί το χειρόφρενο και κλειδώνει τις πόρτες. Για να αποχωρήσετε από το χώρο στάθμευσης, ο κινητήρας ενεργοποιείται μέσω της εφαρμογής myAudi και, στη συνέχεια, το αυτοκίνητο κινείται τόσο όσο χρειάζεται για μία άνετη είσοδο.

Το νέο Q8 e-tron διατίθεται και με ψηφιακούς προβολείς Matrix LED. Σε στενούς χώρους, ο προσανατολισμός της φωτεινής δέσμης σηματοδοτεί τη θέση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας και βοηθά τον οδηγό να παραμείνει με ασφάλεια στο κέντρο της. Επίσης, διαθέσιμη είναι ακόμη τρία νέα χαρακτηριστικά: βελτιωμένες είναι οι πληροφορίες κυκλοφορίας, το φως λωρίδας με δείκτη κατεύθυνσης και το φως προσανατολισμού σε επαρχιακούς δρόμους.

Με ουδέτερη διαδικασία παραγωγής σε εκπομπές CO2 και πρώτη χρήση ανακυκλωμένων υλικών σε εξαρτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, το νέο και εντυπωσιακό Audi Q8 e-tron αποδεικνύει στην πράξη πως εκτός από τους επιβάτες σέβεται στο έπακρο και το περιβάλλον. Είναι ένα ξεχωριστό premium προϊόν το οποίο διακρίνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική έκδοση για το Audi RS e-tron GT (+video)
Οδηγούμε το Audi Q8 e-tron στην Γερμανία
Audi: Το πρόγραμμα για την F1 απογειώνεται