Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Hyundai i30 Fastback (τιμές)

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Hyundai i30 Fastback (τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Hyundai i30 Fastback (τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα του νέου i30 Fastback, του πρώτου μικρομεσαίου 4θυρου κουπέ της Hyundai. Δείτε πόσο κοστίζει, αλλά και ποιος είναι ο εξοπλισμός του. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο i30 Fastback με την κουπέ εικόνα στο πίσω τμήμα του, το χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 5 χλστ. (σε σχέση με το 5θυρο i30), αλλά και τα έντονα στοιχεία στο σχεδιασμό του, έρχεται να οδηγήσει τη Hyundai σε νέα μονοπάτια.

Εκτός από την εμφάνισή του, το δυναμισμό του νέου μοντέλου στο δρόμο αναδεικνύουν η μειωμένη κατά 5mm απόσταση από το έδαφος (μέσω σκληρότερων ελατηρίων στην ανάρτηση), αλλά και η αυξημένη σε ποσοστό 15% ακαμψία του πλαισίου.

Στους κινητήρες, στη χώρα μας το νέο Hyundai i30 Fastback θα σταδιοδρομήσει με δύο turbo βενζινοκινητήρες, τον 1.000άρη T-GDI των 120 ίππων, αλλά και τον 1.4 T-GDI των 140 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με τον ισχυρότερο κινητήρα να μπορεί να παραγγελθεί και με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στις diesel εκδόσεις του μοντέλου (1.6 lt. 110 και 136 PS), η πανευρωπαϊκή παραγωγή τους θα ξεκινήσει τον Ιούνιο – οπότε τότε αναμένεται να ξεκινήσει το λανσάρισμά τους και στη χώρα μας.

Εξοπλιστικά, η αρχική έκδοση Active που συνδυάζεται με τον 1.000άρη turbo κινητήρα διαθέτει ένα αρκετά καλό επίπεδο εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ESP, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Στάνταρ επίσης προσφέρεται και το πακέτο Προηγμένων Τεχνολογιών Ενεργητικής Ασφάλειας S-10, που περιλαμβάνει 10 διαφορετικά συστήματα ασφαλείας όπως Αυτόματη πέδηση, Προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κ.α. (αξίας 1.600 ευρώ).

Advertisement

Η αμέσως επόμενη έκδοση Style Navi προσθέτει μεταξύ άλλων αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, οθόνη για το σύστημα πολυμέσων 8 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς ομίχλης εμπρός. Τέλος, πιο πλούσια έκδοση είναι η Premium Navi, που περιλαμβάνει σαλόνι με δέρμα/ύφασμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σκούρα κρύσταλλα κ.α.

Hyundai-i30_Fastback-inter-tsiro-640

Advertisement

Στο τιμολογιακό κομμάτι, το νέο Hyundai i30 Fastback 1.0 T-GDI Active κοστίζει στη χώρα μας 17.650 ευρώ, ενώ το Style Navi έχει τιμή 18.990 ευρώ. Η έκδοση με τον ισχυρότερο 1.400άρη turbo των 140 ίππων συνδυάζεται μόνο με το ανώτερο επίπεδο Premium Navi και κοστίζει 21.750 ευρώ (24.290 ευρώ το αυτόματο).

Τέλος, εκτός του i30 Fastback ανακοινώθηκαν στη χώρα μας και οι τιμές του νέου Hyundai i30 Tourer, το οποίο κοστίζει από 16.250 ευρώ (1.4-100 PS βενζίνη Active).

i30 fastback 640

Advertisement