Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φθινόπωρο η άφιξη του νέου VW Touran (vid)

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το φθινόπωρο η άφιξη του νέου VW Touran (vid)

ΝΕΑ

Το φθινόπωρο η άφιξη του νέου VW Touran (vid)

ΝΕΑ

Χώροι, πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης, οικονομικοί κινητήρες. Αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο πολυμορφικό αυτοκίνητο. Και το Touran φαίνεται ότι κατορθώνει να ανταποκριθεί στις αυστηρές προσδοκίες του καταναλωτικού κοινού. Η νέα γενιά του compact MPV της Volkswagen είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο αρχικός προγραμματισμός της Kosmocar ήταν το Touran να αφιχθεί στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, όμως δεν αποκλείεται μία μικρή καθυστέρηση λόγω της τελευταίων εξελίξεων στη χώρα μας. Βασιζόμενο στην πλατφόρμα MQB, το νέο Touran έχει μεγαλώσει σημαντικά σε μήκος (+13 cm) προσεγγίζει πλέον τα 4,53 m. Η αύξηση μεταφέρεται σχεδόν αυτούσια στο μεταξόνιο (+11,3 cm), προς όφελος των επιβατών. Προαιρετικά θα διατίθεται και σε 7θέσια έκδοση.

Η Volkswagen κατάφερε να περιορίσει το βάρος του Touran (έως 62 kg), στοιχείο που σε συνδυασμό με τους νέους σύγχρονους TSI και TDI προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους. Η γκάμα των βενζικινητήρων περιλαμβάνει τον 1.2 TSI με 110 PS, τον 1.4 TSI με 150 PS και τον 1.8 TSI με 180 PS. Στην πλευρά των diesel συναντάμε τους 1.6 TDI με 110 PS και το 2.0 TDI σε δύο εκδόσεις, με 150 και 190 PS. Ο πιο οικονομικός συνδυασμός κινητήρα-κιβωτίου είναι ο 1.6 TDI – 7τάχυτο DSG, με μέση κατανάλωση 4,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 109 g/km.

Advertisement
Advertisement