Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault EZ-Go: Το μέλλον στην πόλη

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault EZ-Go: Το μέλλον στην πόλη

ΝΕΑ

Renault EZ-Go: Το μέλλον στην πόλη

ΝΕΑ

Ένα νέο και εντυπωσιακό πρωτότυπο, το EZ-Go είδαμε στην έκθεση της Γενεύης, το έξυπνο μελλοντικό όχημα της Renault για τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις θα μπορούσε να φτάσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους πριν από το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Ας μάθουμε λίγα ενδιαφέροντα γι αυτό το μοντέλο…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μετά το πρωτότυπο Symbioz του 2017, το EZ-Go είναι ουσιαστικά η απάντηση της Renault στο πρωτότυπο Volkswagen Sedric. Πρόκειται για ένα εξαθέσιο αυτοκίνητο που προορίζεται να επιλύσει τα αστικά ζητήματα στις μεγαλουπόλεις.

Οι πόλεις του πλανήτη αναπτύσσονται, αλλά η υποδομή των μεταφορών καθυστερεί περαιτέρω“, δήλωσε ο Christian Ledoux, προϊστάμενος υπηρεσιών κινητικότητας στη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, σε εκδήλωση πριν το λανσάρισμα στο Παρίσι. “Αυτό το πρωτότυπο προλαμβάνει την ανάληψη κοινής κινητικότητας για το μέλλον με ένα σχέδιο που αντίκειται στους κανόνες και εμπνέεται από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική παρά από τα συμβατικά αυτοκίνητα”. Το EZ-Go είναι ένα robotaxi που δεν διαθέτει τιμόνι, ταμπλό οργάνων ή άλλα γνωστά χειριστήρια του οχήματος. Αντίθετα, έχει μια απλή διάταξη σχήματος U που τοποθετεί τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

2018 - EZ-GO

Το αφεντικό του σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker, δήλωσε ότι το πρωτότυπο “πήρε άμεση επιρροή από τις μαύρες καμπίνες ταξί του Λονδίνου και τα κίτρινα ταξί της Νέας Υόρκης” αλλά προσπαθεί να εξελίξει τον τύπο σε μια πιο κομψή μορφή. “Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο robotaxi που είναι τόσο εικονικό όσο τα μαύρα και κίτρινα ταξί, αλλά ένα πιο μοντέρνο, κομψό δείγμα μεταφοράς”, δήλωσε. “Το εναλλακτικό όχημα προσελκύει με το σχεδιασμό του, έχοντας όραμα για τη μελλοντική κινητικότητα”. Το EZ-Go διαθέτει μεγάλη γυάλινη οροφή που ανεβαίνει και πέφτει μπροστά για εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό. Οι επιβάτες μπορούν να περπατήσουν μέσα και έξω χωρίς να πρέπει να σκύψουν κάτω από την είσοδο. Υπάρχει επίσης μια ράμπα για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και καροτσάκι.