Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποντάρει πολλά στο Vision X η Skoda

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποντάρει πολλά στο Vision X η Skoda

ΝΕΑ

Ποντάρει πολλά στο Vision X η Skoda

ΝΕΑ

Είναι δεδομένο πως τα SUV συνεχίζουν να κερδίσουν έδαφος σε ότι αφορά στις παγκόσμιες αγορές. Είναι επίσης δεδομένο πως τα compact crossovers αποτελούν τη μεγάλη μόδα των ημερών μας (1.34 εκατομμύρια πωλήσεις πέρυσι στην Ευρώπη). Άρα πως να κάνουν πλάνα χωρίς αυτά οι αυτοκινητοβιομηχανίες;

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Από εκεί ξεκινούν λοιπόν τα πλάνα των περισσότερων εταιρειών, άλλα πιο ταπεινά, άλλα πιο επιθετικά! Στη δεύτερη κατηγορία ποντάρει πολλά η Skoda αφού ως γνωστόν, η SUV οικογένειά της θα αποκτήσει σύντομα και ένα τρίτο μέλος μετά τα Kodiaq και Karoq.

Το νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Vision X που είδαμε πριν μερικές εβδομάδες στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, θα παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής και με το επίσημο πλέον όνομά του τον επόμενο Μάρτιο στο ίδιο ραντεβού της αυτοκίνησης ενώ θα  βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το καλοκαίρι του 2019.

Advertisement
Advertisement

Και για αυτό το μοντέλο, όπως επιβεβαιώνει ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Τσέχικης μάρκας, Alain Favey, οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Δεν έδωσε ακριβή στόχο αλλά κατέστη σαφές πόσα ποντάρει σε αυτό.

Θυμίζουμε πως θα πατάει στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, όπως άλλωστε και τα Arona και T-Cross από τις συγγενικές Seat και Volkswagen αντίστοιχα. Όμως στόχος της Skoda, σύμφωνα με τον CEO της Bernhard Maier, είναι στο λανσάρισμά του να ενσωματώνει και την υβριδική τεχνολογία με την οποία παρουσιάστηκε στην Ελβετία.

Advertisement

«Παλεύουμε για αυτό. Βρισκόμαστε σε συνεχείς συζητήσεις με τους συναδέλφους μας στο VW Group γιατί θέλουμε να επωφεληθούμε από κάθε δυνατή συνέργεια σε αυτό το project», είπε ο Maier.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη ήταν το πρώτο υβριδικό όχημα στην ιστορία της μάρκας με κινητήρα βενζίνης/CNG (4κύλινδρο 1.5 lt) αλλά και ηλεκτροκινητήρα, σε ένα συνδυασμό που υπόσχεται εκπομπές CΟ2 στα μόλις 89 g/km.

Advertisement

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και πόσο θα αλλάξει στην έκδοση παραγωγής το Vision X, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα αλλά να το δείτε και σε video, πατώντας εδώ.

2018-skoda-vision-x-concept-b640