Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV από την SsangYong

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV από την SsangYong

ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV από την SsangYong

ΝΕΑ

Η SsangYong αποκάλυψε σήμερα τα πρώτα επίσημα σκίτσα ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού πρωτότυπου SUV, που θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο πρωτότυπο της SsangYong ονομάζεται e-SIV, από το «Electronic Smart Interface Vehicle», όντας ένα ηλεκτρικό SUV/Crossover μοντέλο, το οποίο έχει μήκος 4,46 μέτρων, πλάτος 1,87 μέτρων και ύψος 1,63 μέτρων, με μεταξόνιο 2.675 χιλιοστών.

Αντίστοιχες διαστάσεις θα έχει και το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει, το οποίο θα διατηρήσει και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του πρωτότυπου, που αποτελείται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων, αλλά και μπαταρία η οποία μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να φορτίσει έως και στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόνο 50 λεπτά.

e-SIV 640b

Advertisement
Advertisement

Η SsangYong υπόσχεται ότι με μια πλήρη φόρτιση η μπαταρία μπορεί να προσφέρει αυτονομία κίνησης έως και 450 χλμ., ενώ η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου αγγίζει τα 150 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, τα πρώτα σκίτσα μας δείχνουν ένα αρκετό μοντέρνο design, με λεπτά LED εμπρόσθια φώτα, πίσω επίσης μακρόστενα φωτιστικά, αλλά και πλαϊνές πόρτες χωρίς εμφανή χερούλια, καθώς και κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών. Στο μοντέλο παραγωγής αναμένεται να υπάρχουν κάποια διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα δύο τελευταία στοιχεία του πρωτότυπου.

Περισσότερα για το νέο δημιούργημα της SsangYong θα γνωρίζουμε πριν την επίσημη πρώτη του στις 6 Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement

e-SIV 640a