Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda 6: Με νέο look και κινητήρα στο Λος Άντζελες

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda 6: Με νέο look και κινητήρα στο Λος Άντζελες

ΝΕΑ

Mazda 6: Με νέο look και κινητήρα στο Λος Άντζελες

ΝΕΑ

Στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Mazda παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του μεσαίου μοντέλου της Mazda 6, το οποίο εκτός των άλλων διατίθεται πλέον και με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο 2,5 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η ναυαρχίδα της Mazda έχει δεχτεί για 3η φορά facelift μετά την πρώτη παρουσίαση της τελευταίας γενιάς που έγινε το 2012, με την σημαντικότερη αλλαγή να έχει να κάνει με τον βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων, τεχνολογίας Skyactiv-G, ο οποίος υιοθετεί σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων μεταξύ 40-80 km/h, για βελτίωση της κατανάλωσης και  αύξηση της αυτονομίας.

2018-mazda6 (1)-chariatis-530

Με την βοήθεια turbo, η μέγιστη ισχύς του συγκεκριμένου συνόλου φτάνει τους 253 ίππους, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής είναι 42,8 kgm. Παράλληλα δεν λείπει το σύστημα Dynamic Pressure Turbo, το οποίο χρησιμοποιεί μια μεταβλητής διαμέτρου εισαγωγή για την πιο γρήγορη περιστροφή της τουρμπίνας τόσο στις χαμηλές, όσο και στις υψηλές σ.α.λ.

Advertisement

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την φρέσκια και premium σχεδίαση, όπως αυτής της κεντρικής κονσόλας και των χειριστηρίων για τον κλιματισμό. Επίσης νέες είναι και οι επενδύσεις από ξύλο Sen, δέρμα Nappa και UltraSuede NU.

Advertisement

2018-mazda6 (2)-chariatis-640

Οδηγός και επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Mazda Connect με οθόνη 8 ιντσών που περιλαμβάνει την «σουίτα τεχνολογίας» i-ACTIVSENSE που περιλαμβάνει το radar cruise control, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί την ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος, ενώ μπορεί να ακινητοποιηθεί και να ξεκινήσει πάλι. Ακόμα, οι περιμετρικά τοποθετημένες κάμερες βοηθούν τον οδηγό να έχει πλήρη επίγνωση για το τι γίνεται γύρω από το αυτοκίνητό του.