Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρόταση της Rinspeed για το μέλλον των μεταφορών

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρόταση της Rinspeed για το μέλλον των μεταφορών

ΝΕΑ

Η πρόταση της Rinspeed για το μέλλον των μεταφορών

ΝΕΑ

Η Rinspeed ανακοίνωσε πως μεταξύ των άμεσων σχεδίων της είναι και η εξέλιξη μιας νέας πρότασης σχετικά με τις μελλοντικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων. Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η βασική προσέγγιση της πρότασης, που η Rinspeed ονομάζει Snap, αφορά την εκμετάλλευση πλήρως αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και της ρύπανσης σε μεγάλες πόλεις.

Κύριο στοιχείο θα αποτελούν ηλεκτρικές αυτόνομες πλατφόρμες, η σύλληψη των οποίων προέρχεται από τα γνωστά μας σκέϊτμπορντ, και στις οποίες θα μπορούν να εναλλάσσονται διαφόρων ειδών διαφορετικές κάψουλες. Στόχος είναι οι πλατφόρμες να διαθέτουν τέτοιο λογισμικό, αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε οι ανάγκες συντήρησης να είναι ελάχιστες ως και μηδενικές για πολύ μεγάλο διάστημα. Επιπλέον ακόμα και όταν μια πλατφόρμα φθάσει στο τέλος ζωής της ο ιδιοκτήτης να χρειάζεται να αντικαθιστά μόνο αυτή, κρατώντας όμως την μια ή περισσότερες κάψουλες που έχει στη διάθεσή του.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Rinspeed οι κάψουλες θα μπορούν να έχουν μια μεγάλη ποικιλία διαμόρφωσης ανάλογα με τον ρόλο που θα κληθούν να εξυπηρετήσουν, όπως για παράδειγμα την μετακίνηση επιβατών ή προϊόντων. Δεν αποκλείονται μάλιστα και πιο ριζοσπαστικές ιδέες όπως η χρήση τους ως κινητά γραφεία ή και διαμερίσματα. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση η κάψουλα θα μπορεί να συνεχίζει να χρησιμοποιείται, ακόμα και μετά την εκφόρτωσή της από την κινητή πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement