Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται οι πρώτες ηλεκτρικές BMW M

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται οι πρώτες ηλεκτρικές BMW M

ΝΕΑ

Έρχονται οι πρώτες ηλεκτρικές BMW M

ΝΕΑ

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της BMW M, κ. Frank Van Meel, το τμήμα επιδόσεων της βαυαρικής μάρκας είναι έτοιμο να μας φέρει στο μέλλον τα πρώτα ηλεκτρικά M μοντέλα στην ιστορία. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα των 24 ωρών της Daytona, ο κ. Van Meel τόνισε ότι οι πρώτες πλήρως ηλεκτρικές BMW M θα έρθουν σταδιακά στην αγορά, από τη στιγμή που απαιτείται αρκετή εξέλιξη στα τμήμα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησής τους, στις μπαταρίες κ.ο.κ.

Έτσι, πριν αυτές λανσαριστούν, η BMW M θα προσφέρει στη γκάμα των μοντέλων της υβριδικές εκδόσεις, που θα στοχεύσουν περισσότερο στην παροχή όσο το δυνατόν πιο εκρηκτικών επιδόσεων και όχι τόσο στο να μειώσουν την κατανάλωση – αν και αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβεί.

Advertisement
Advertisement

Αμέσως μετά το λανσάρισμα των πρώτων υβριδικών BMW M θα έρθουν ως φυσική εξέλιξή τους και οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες θα έχουν φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων, όμως θα χρησιμοποιούν όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία για να προσφέρουν και αυτές δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό πάντα με εκρηκτικές επιδόσεις.

Χρονολογικά, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια επίσημη πληροφόρηση για το πότε ακριβώς θα δούμε όλες αυτές τις αλλαγές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις υβριδικές επιλογές, αυτές θα λανσαριστούν μέσα στην επόμενη διετία. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν και οι ηλεκτρικές εκδόσεις των νέων BMW M.