Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ1: Μπροστά ο Al-Attiyah, καταστροφή για Roma

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ1: Μπροστά ο Al-Attiyah, καταστροφή για Roma

ΝΕΑ

Ράλι Ντακάρ ΕΔ1: Μπροστά ο Al-Attiyah, καταστροφή για Roma

ΝΕΑ

Με το αριστερό ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του θρόνου ο Nani Roma! Ο νικητής του περυσινού Ράλι Ντακάρ έχασε 6 ώρες και μαζί τις ρεαλιστικές του ελπίδες για νίκη. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αιτία ήταν η πίεση λαδιού στο Mini X-Raid που καθήλωσε τον Ισπανό λίγο μετά την εκκίνηση στο Μπουένος Άιρες. Έφτασε στον τερματισμό της Βίλα Κάρλος Παζ, ρυμουλκούμενος από υποστηρικτικό όχημα της Monster Rally Raid Team, συνολικά 6 ώρες και 26 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο Nasser Al-Attiyah.

Ο οδηγός από το Κατάρ, τον οποίο όπως δήλωσε ο Roma σε αποκλειστική του συνέντευξη στο NewsAuto, θεωρούσε μεγαλύτερο αντίπαλο φέτος, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, με τον Orlando Terranova να τον πλαισιώνει και τα Mini να κάνουν το 1-2.

Advertisement
Advertisement

Διστακτικό ξεκίνημα έκαναν τα Peugeot 2008 DKR, με τον Carlos Sainz όγδοο (διαβάστε αποκλειστική του συνέντευξη εδώ), τον Stephane Peternasel δέκατο (μίλησε κι αυτός στο NewsAuto, διαβάστε περισσότερα εδώ), την ώρα που ο τρίτος της παρέας, Cyril Desrpes, ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρώτο του Ράλι Ντακάρ με αυτοκίνητο. Ο Γάλλος είναι δέκα λεπτά πίσω.

Αναλυτικά η κατάταξη στην κατηγορία των αυτοκινήτων μετά την 1η ειδική:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Nasser Al-Attiyah Mini/BMW 1h12m50.s
2 Orlando Terranova Mini/BMW 22.s
3 Robby Gordon Hummer/Chevrolet 1m04.s
4 Giniel de Villiers Toyota 1m12.s
5 Krzysztof Holowczyc Mini/BMW 1m16.s
6 Emiliano Spataro Renault 1m18.s
7 Bernhard Ten Brinke Toyota 1m38.s
8 Carlos Sainz Peugeot 2m06.s
9 Erik van Loon Mini/BMW 2m20.s
10 Stephane Peterhansel Peugeot 2m35.s

Advertisement

Στα φορτηγά προηγείται o Ολλανδός Hans Stacey της Iveco, στις μοτοσυκλέτες ο Βρετανός Sam Sunderland της KTM και στα Quad o Χιλιανός Ignacio Casale της Yamaha.

Στο δεύτερο σκέλος, πληρώματα και αναβάτες κατευθύνονται προς το Σαν Χουάν. Για τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες και τις γουρούνες, τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ανέρχονται στα 518 ενώ για τα φορτηγά στα 331.

Advertisement