Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Ferrari F12 TRS

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Ferrari F12 TRS

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Ferrari F12 TRS

ΝΕΑ

Την είδατε μέσα από τις σελίδες του NewsAuto πριν από μία εβδομάδα! Τώρα, η Ferrari την αποκάλυψε και στον υπόλοιπο κόσμο…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

O λόγος φυσικά για την εντυπωσιακή και μοναδική στο είδος F12 TRS, τη Ferrari των… 3 εκατομμυρίων! Το βασισμένο στην F12berlinetta διθέσιο, είναι ένα από τα ενενήντα μοντέλα της ιταλικής μάρκας που συμμετέχουν στο φετινό «Ferrari Cavalcade» και έκανε ντεμπούτο στους δρόμους της Σικελίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ιταλοί, το «ανοιχτό» σπορ αυτοκίνητο με τον… δραματικό σχεδιασμό, έχει ως πηγή έμπνευσης την 250 Testa Rossa του 1957 και αποτελεί ουσιαστικά την σύγχρονη ερμηνεία του Flavio Manzoni και του Ferrari Style Centre πάνω σε εκείνο το θρυλικό σχέδιο. Με χαμηλό πρόσθιο μέρος, σμιλεμένο bodywork, χαμηλό παρμπρίζ τις κόκκινες κυλινδροκεφαλές του V12 κινητήρα ορατές από το τζάμι στο κάλυμμα του ενώ το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από το σχεδιασμό τύπου «Τ».

Advertisement
Advertisement

Εξίσου επιθετικός είναι και ο σχεδιασμός του εσωτερικού, με καθαρά σπορ χαρακτήρα. Έχουν αφαιρεθεί πολλοί διακόπτες και ανέσεις, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ανθρακονήματα, δέρμα και αλκαντάρα.

Ο V12 6.2 lt που δίνει ώθηση στην F12 TRS είναι ο ίδιος με εκείνον που «φοράει» η F12berlinetta και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 σε 3.1 δευτερόλεπτα και 0-200 σε 8.1 δευτερόλεπτα, χάρη στα 730 PS ισχύος και 65.2 kgm ροπής (στις 9.000 rpm).

Advertisement

Αυτό που δεν επιβεβαιώνεται από τη Ferrari, ήταν η φημολογία πως ο «ειδικός» πελάτης για τον οποίο δημιουργήθηκε η εντυπωσιακή Ferrari F12 TRS, είχε εξασφαλίσει και την τοποθέτηση υβριδικού συστήματος ανάλογου εκείνου της LaFerrari.