Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Έρχεται το Honda HR-V

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Έρχεται το Honda HR-V

ΝΕΑ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Έρχεται το Honda HR-V

ΝΕΑ

Το NewsAuto.gr ήταν το πρώτο μέσο που από τις 27 Φεβρουαρίου είχε αποκαλύψει την επαναφορά του ονόματος HR-V στη γκάμα της Honda. Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν στην έκθεση της Νέας Υόρκης, όπου η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου μικρού SUV τον επόμενο χειμώνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το HR-V φέρει μικρές στιλιστικές διαφορές σε σχέση με το Vezel (της ιαπωνικής αγοράς), πάνω στο οποίο βασίζεται. Εφοδιάζεται με τα Magic Seat, τα πίσω καθίσματα που αναδιπλώνονται πλήρως, αποκαλύπτοντας ένα εντελώς επίπεδο χώρο για τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν και η ευρωπαϊκή έκδοση του SUV θα «βαφτιστεί» HR-V ή θα επιλεγεί άλλο όνομα (έχει ακουστεί και το CR-U).

Το αστικό SUV της Honda έχει μήκος 4,29 m, πλάτος 1,77 m και χώρο αποσκευών που ξεπερνά τα 400 lt., μεγαλύτερο από το μέσο όρο της κατηγορίας. Στην Ιαπωνία διατίθεται ως βενζινοκίνητο και ως υβριδικό, με προαιρετική τετρακίνηση και στις δύο εκδόσεις. Το υβριδικό φέρει τον 1.5 βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, με συνδυαστική ισχύ 152 PS και μέση κατανάλωση 3,7 lt/100 km (μετρήσεις με προδιαγραφές Ιαπωνίας και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Το βενζινοκίνητο μοντέλο με τον 1.5 καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,8 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Για την Ευρώπη, το HR-V θα εφοδιάζεται προφανώς με τους νέους turbo βενζινοκινητήρες, χωρητικότητας 1.0 και 1.5. Ο πρώτος είναι τρικύλινδρος και εμφανίζει μέγιστη ισχύ 130 PS και ροπή 20,4 kgm. Θα συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ δεν αποκλείεται προαιρετικά να υπάρξει και έκδοση με CVT. Η μέση κατανάλωση θα γύρω στα 4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων κάτω από τα 100 g/km.