Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δες ταινία, κοιμήσου, απλά μην… οδηγάς!

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δες ταινία, κοιμήσου, απλά μην… οδηγάς!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δες ταινία, κοιμήσου, απλά μην… οδηγάς!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το περίπτερο της ελβετικής Rinspeed μαζεύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης στη Γενεύη. Όχι για ένα αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά για εντυπωσιακά πρωτότυπα που μένουν… πρωτότυπα. Έτσι και φέτος, η εταιρεία του εκκεντρικού κυρίου Frank Rinderknecht θα κερδίσει τις εντυπώσεις με το αυτόνομο XchangE. Όπως είχαμε αναφέρει από τον περασμένο Δεκέμβριο, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό sedan το οποίο… πηγαίνει και μόνο του χωρίς την ανθρώπινη παρεμβολή. Οι ομοιότητες με το Tesla Model S είναι εμφανείς, άλλωστε βασίζεται στο τελευταίο.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι επιβάτες του XchangE μπορούν να παρακολουθούν ταινίες σε 32άρα οθόνη, να ακούνε μουσική, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να κάνουν δουλειά γραφείου, και όλα αυτά ενώ το αυτοκίνητο ταξιδεύει με ταχύτητα 120 km/h. «Έτσι οι επιβάτες θα έχουν ελεύθερο χρόνο για να το ξοδέψουν όπως επιθυμούν, ενώ το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα τους πηγαίνει με ασφάλεια στον προορισμό τους», δηλώνει ο Rinderknecht. Η Rinspeed θεωρεί ότι τα αυτόνομης οδήγησης μοντέλα θα γίνουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες πιο ελκυστικά για μεσαίες αποστάσεις, σε σχέση με αεροπλάνα, τρένα ή λεωφορεία.

Η ελβετική εταιρεία εξέτασε το θέμα της αυτόνομης οδήγησης από την πλευρά των επιβατών και ετοίμασε ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακά μελετημένο εσωτερικό. Καθίσματα αεροπορικού τύπου, επιπέδου business class, πλήρως ρυθμιζόμενα και περιστρεφόμενα, συστήματα ήχου και εικόνας υψηλής απόδοσης, τιμόνι που μετακινείται στο κέντρο ώστε να μην εμποδίζει. Οι workaholics θα έχουν τη δυνατότητα ακόμη και τηλεδιάσκεψης, ενώ όσοι ξενύχτησαν το προηγούμενο βράδυ θα μπορούν να πάρουν έναν… υπνάκο.[nggallery id=3181]

Advertisement
Advertisement