Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

GP3 – Δυναμικό ξεκίνημα για τον Έλληνα

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP3 – Δυναμικό ξεκίνημα για τον Έλληνα

ΑΓΩΝΕΣ

GP3 – Δυναμικό ξεκίνημα για τον Έλληνα

ΑΓΩΝΕΣ

Δοκιμές εξέλιξης δεν διεξάγονται μόνο για τη Formula 1 αλλά και για το πρωτάθλημα του GP3 Series – θεσμό υποστηρικτικό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτές γίνονται επί Πορτογαλικού εδάφους και συγκεκριμένα στη πίστα του Εστορίλ. Πρόκειται για τριήμερο τεστ, το παρθενικό για το 2013 άρα και για το νέο, δεύτερης γενιάς μονοθέσιο του GP3.

Advertisement
Advertisement

Όπως και πέρυσι, υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού στη λίστα των ονομάτων που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, βρίσκονται δύο «δικά μας» παιδιά. Ο ένας είναι ο Ευτύχιος Έλληνας, ο γεννημένος στη Λάρνακα οδηγός που εντυπωσίασε πέρυσι στη πρώτη του σεζόν στο σπορ με την Marussia Manor Racing – με κορυφαία του στιγμή τη νίκη στη Μόντσα.

Φέτος ο 21χρονος θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία από τις εμφανίσεις που τον έχρισαν rookie της χρονιάς και να διεκδικήσει τον τίτλο ώστε το 2014 να μπορεί να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι.

Μάλιστα ξεκίνησε ζεστός ανάμεσα σε συνολικά 27 ταλαντούχους οδηγούς, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο πρωινό κομμάτι των δοκιμών! Ο Ευτύχιος πραγματοποίησε 13 γύρους και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.29.396.
[nggallery id=1881]
Με την ίδια φόρα μπήκε στη θέση οδηγού και το απόγευμα, κατέβασε τη καλύτερη του επίδοση στο 1.27.681 και ήταν τρίτος πίσω από τους οδηγούς της MW Arden. Η κορυφαία επίδοση της ημέρας ανήκε στον Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, γιο του θρύλου των ράλι.

Advertisement
Advertisement

«Πραγματοποίησα μόνο ένα γρήγορο γύρο με τα φρέσκα ελαστικά μου, οι επόμενοι δύο επηρεάστηκαν από άλλους οδηγούς. Θα μπορούσα να είχα κινηθεί πολύ ταχύτερα», έγραψε στη προσωπική του διεύθυνση στο facebook λίγο μετά την ολοκλήρωση της… ημέρας στο «γραφείο».

Ικανοποιητική παρουσία και από τον Ελληνοελβετό Άλεξ Φοντάνα που συμμετείχε στο τεστ με μονοθέσιο της Jenzer Motorsport. Ο γεννημένος στη Ρόδο οδηγός, σημείωσε το απόγευμα τον 14o καλύτερο χρόνο, με καλύτερη επίδοση στο 1.28.844.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)