Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Opel Adam Rocks

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το Opel Adam Rocks

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Opel Adam Rocks

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Να και μία φορά που η έκδοση παραγωγής δεν διαφέρει και τόσο από το πρωτότυπο. Ο λόγος για το Opel Adam Rocks, φωτογραφίες του οποίου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πριν την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ένα χρόνο δηλαδή μετά την εμφάνιση του στην ίδια Έκθεση, ως Rocks Concept. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, είναι αρκετά ψηλότερο από το απλό Adam (κατά 15 mm), πατάει πάνω σε ανασχεδιασμένους τροχούς 17 η 18 ιντσών, έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και πλαστικά προστατευτικά απ’ άκρη σ’ άκρη. Οι τιμές του θα ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς από το απλό Adam ατμοσφαιρικούς 4κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.2 lt απόδοσης 70 PS και 1.4 lt απόδοσης 87 και 100 PS. Θα είναι όμως και το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, που θα «φορέσει» τον νέο 3κύλινδρο υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1.0 lt και απόδοσης 90 και 115 PS. O τελευταίος συνδυάζεται με το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εμφανίζει μεικτή κατανάλωση 4,3 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Ενισχύοντας τον πιο… εκτός συμβατικών απαιτήσεων χαρακτήρα του 3θυρου Adam Rocks που θα μπει στην παραγωγή τον προσεχή Αύγουστο, η Opel έχει επέμβει εκτενώς στις αναρτήσεις του, με νέα γεωμετρία πίσω, νέα ελατήρια, αποσβεστήρες ενώ επεμβάσεις υπάρχουν ακόμα και στο σύστημα διεύθυνσης.

Θα έχει ανοιγόμενη (με ένα κουμπί) οροφή, με τις μεσαίες κολώνες και τα τόξα να διαρηρούνται. Όπως στο Fiat 500C. Αυτό δεν επηρεάζει την ακαμψία του πλαισίου ούτε έχει επιπλέον απαιτήσεις στον τομέα της εξέλιξης ή επιπλέον τιμή. Η διαδικασία απαιτεί πέντε δευτερόλεπτα ενώ η οροφή προσφέρεται σε τρία χρώματα. Παράλληλα, ανανεωμένη είναι η παλέτα και σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό του οχήματος.