Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Polo!

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Polo!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Polo!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με φρέσκια εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και πιο πλήρη γκάμα κινητήρων, το Volkswagen Polo επιστρέφει για να διεκδικήσει και πάλι τα σκήπτρα στην κατηγορία των σουπερμίνι. Το ανανεωμένο γερμανικό αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι. Εξωτερικά, το νέο Polo ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά σώματα. Στην καμπίνα των επιβατών έχει επανασχεδιαστεί ο πίνακας οργάνων, έχει τοποθετηθεί νέο τιμόνι και έχουν αλλαχτεί οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen προσφέρει στο ανανεωμένο Polo πλούσια γκάμα κινητήρων, ικανή να καλύψει όλες τις ανάγκες. Βασικός είναι ο 3κύλινδρος 1.0 MPI με 60 ή 75 PS, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα λανσαριστεί και η έκδοση 1.0 TSI BlueMotion με 90 PS (με μέση κατανάλωση 4,1 lt/100 km και ρύπους 94 g/km). Διαθέσιμοι είναι επίσης ο 1.2 TSI (σε δύο εκδόσεις ισχύος με 90 και 110 PS) και ο 1.4 TSI με απενεργοποίηση κυλίνδρων (ACT) και αυξημένη ισχύ στα 150 PS για το Polo BlueGT. Το 2015 θα κυκλοφορήσει και το κορυφαίο Polo GTI, με απόδοση πλέον 192 PS.

Στην πλευρά των diesel θα δούμε τον 3κύλινδρο 1.4 TDI με 75, 90 PS και 105 PS. Στην πρώτη από τις τρεις εκδόσεις, και σε συνδυασμό με την τεχνολογία BlueMotion, καταναλώνει σε μεικτό κύκλο μόλις 3,2 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 82 g. CO2 ανά km. Ο TDI με τα 90 PS και το κιβώτιο DSG εμφανίζει κατανάλωση 3,4 lt/100 km (89 g/km).

Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του νέου Polo είναι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος μετά από σύγκρουση, το οποίο περιορίζει τις πιθανότητες και δεύτερης επαφής με άλλο όχημα ή πεζό. Προαιρετικά, το μοντέλο της Volkswagen περιλαμβάνει αυτόματο cruise control και City Emergency Braking για αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Polo θα εξοπλίζεται με την προαιρετική ανάρτηση Sport Select, η οποία ρυθμίζει ηλεκτρονικά τα αμορτισέρ σε δύο θέσεις. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης υπόσχεται καλύτερη πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ θα συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης. Παράλληλα, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του Golf με την οθόνη αφής θα κάνει την εμφάνισή του και στο μικρότερο Polo.