Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το SUV της Jaguar

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα μοιάζει το SUV της Jaguar

ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει το SUV της Jaguar

ΝΕΑ

Το 2016 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το πρώτο SUV της Jaguar, το οποίο θα αναμετρηθεί με αυτοκίνητα κύρους, όπως το Audi Q5 και η BMW X3. Το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται στο πρωτότυπο C-X17 που είδαμε πρόσφατα στην έκθεση της Φρανκφούρτης και με αυτό η Jaguar θα προσπαθήσει να… ρίξει το μέσο όρο ηλικίας των πελατών της.

Advertisement
Advertisement

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι θα πατά στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής της βρετανικής μάρκας, με κωδική ονομασία iQ[Al]. Σε αυτή θα στηρίζονται αυτοκίνητα διαφορετικών διαστάσεων και φιλοσοφίας. Ο Theophilus Chin πήρε το C-X17 και αφού το υπέβαλε στις απαραίτητες αλλαγές, μας παρουσιάζει την πρότασή του για την τελική μορφή του SUV. Οι διαφορές εντοπίζονται στους προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα, τους εξωτερικούς καθρέπτες και τους τροχούς.

Το τετρακίνητο off road της Jaguar θα εξοπλίζεται με V6 αλλά και νέους 4κύλινδρους κινητήρες, προκειμένου να παρουσιάσει ανταγωνιστικές εκδόσεις, όσον αφορά την τιμή αλλά και την κατανάλωση. Η τεχνολογία Torque Vectoring by Braking χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης προκειμένου να ανακατανείμει τη ροπή και να περιορίσει το φαινόμενο της υποστροφής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η τιμή της βασικής έκδοσης του πολυτελούς SUV αναμένεται κοντά στα 45.000 ευρώ.