ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Ferrari 458 πολύ… Speciale

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία Ferrari 458 πολύ… Speciale

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Ferrari 458 πολύ… Speciale

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Περισσότερη ισχύς, καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά, μικρότερο βάρος. Το τρίπτυχο για την επιτυχή βελτίωση κάθε supercar. Στη Ferrari δεν χρειάζονται υποδείξεις από εμάς τους… ταπεινούς, οπότε έκαναν ό,τι γνωρίζουν καλά στην ακόμη πιο ισχυρή έκδοση της 458 Italia. Την ονόμασαν Speciale και θα την παρουσιάσουν τον άλλο μήνα στη Φρανκφούρτη.

Advertisement
Advertisement

Η… δύναμη του πυρός προέρχεται από τον ίδιο V8 των 4,5 lt, όμως η μέγιστη ισχύς ανέβηκε κατά 35 PS και φθάνει πλέον τα 605 PS. Μοναδική περίπτωση για ατμοσφαιρικό κινητήρα σε αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους. Το βάρος της ιταλίδας καλλονής έχει περιοριστεί κατά 90 kg, στα 1.290 kg.[nggallery id=2917]

Και επειδή όλοι ενδιαφέρονται για τις επιδόσεις, ορίστε: 0-100 σε 3 sec (έναντι 3,4 της «απλής 458»), 0-200 σε 9,1 sec και ολοκλήρωση γύρου στο Φιοράνο σε 1:23,5. Είναι πιο γρήγορη δηλαδή στην πράξη από την Enzo και ελάχιστα πιο αργή από την F12 Berlinetta.

Το αεροδυναμικό πακέτο σε κάθε γωνία του αμαξώματος συμβάλλει στην καλύτερη συμπεριφορά του supercar της Ferrari και ταυτόχρονα διαφοροποιεί την Speciale από την πρώτη 458 Italia. Οι αγωνιστικές λωρίδες που διατρέχουν το αμάξωμα είναι μία ακόμη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. «Θύμα» της μείωσης του βάρους έπεσε το εσωτερικό, χωρίς πατάκια, πιο λιτή κεντρική κονσόλα και απλά αγωνιστικά καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Η τιμή της νέας 458 θα είναι… ελαφρώς τσιμπημένη συγκριτικά με αυτήν της Italia, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με μία απλή Ferrari, αλλά με μία… σπέσιαλ.