Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV 2021

VW T-Cross: Πολυτάλαντο

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW T-Cross: Πολυτάλαντο

VW SUV 2021

VW T-Cross: Πολυτάλαντο

VW SUV 2021

Το μικρό SUV της VW προσφέρει εντυπωσιακό design, αποδοτικούς κινητήρες και κορυφαία συστήματα ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Το VW T-Cross μας συστήθηκε με το το σλόγκαν «I am More», που στα ελληνικά σημαίνει: «Είμαι Περισσότερα»! Πράγμα ξεκάθαρο αν κανείς προχωρήσει σε μια λεπτομερή γνωριμία με το σπιρτόζο SUV.

Το γερμανικό μοντέλο είναι διαθέσιμο όπως σε τρεις αποδοτικές εκδόσεις κινητήρων. Ο βασικός κινητήρας βενζίνης 1.0 TSI αποδίδει 70 kW / 95 PS στις 5.500 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 175 Nm από τις 2.000 έως τις 3.500 σ.α.λ. Διακρίνεται τόσο για την ελαστικότητα όσο και για την οικονομική του λειτουργία. Επιταχύνει το T-Cross σε 11,5 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ./ώρα και έχει τελική 180 χλμ./ώρα.

Η ισχυρότερη έκδοση του επίσης τρικύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου με άμεσο ψεκασμό 1.0 TSI αποδίδει 85 kW / 115 PS στις 5.500 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 200 Nm (εμφανίζεται ανάμεσα στις 2.000 και 3.500 σ.α.λ.). Η εν λόγω έκδοση χρειάζεται 9,9 δευτερόλεπτα για την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα με τελική 193 χλμ./ώρα (εκτιμώμενες τιμές για τις εκδόσεις με μηχανικό και DSG κιβώτιο).

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Όσο για τον τετρακύλινδρο 1.6 TDI υπέρ-τροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα, αποδίδει 70 kW / 95 PS στην περιοχή των 3.250-4.000 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 250 Nm. Η τελευταία γενιά συστήματος ψεκασμού common rail διασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου. Ο 1.6 TDI επιταχύνει το T-Cross σε 12,0 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα (12,4 με DSG) με τελική 181 χλμ./ώρα (180 με DSG). Ανάλογα με την μετάδοση και το επίπεδο εξοπλισμού υπάρχουν διαθέσιμα μηχανικά κιβώτια με 5 ή 6 σχέσεις και αυτόματα DSG με 7 σχέσεις, με το τελευταίο να διαθέτει δύο modes, το normal και το sport. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς περνά στον εμπρός άξονα.

Advertisement

Περνώντας στον τομέα της ασφάλειας, η Volkswagen περηφανεύεται πως είναι το ασφαλέστερο SUV της κατηγορίας του. Ακολουθεί το γιατί. Το στιβαρό πλαίσιο διασφαλίζει πολύ υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας με τα συστήματα υποβοήθησης να λειτουργούν συμπληρωματικά των ζωνών ασφαλείας και των αερόσακων και να μειώνουν δραματικά την επικινδυνότητα μιας σύγκρουσης. Παράλληλα τα συστήματα υποβοήθησης βελτιώνουν τόσο την οδηγική εμπειρία του οδηγού όσο και την άνεση των επιβατών. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Monitoring) και ποδηλάτων με αυτόνομη πέδηση (City Emergency Brake), η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), η κλήση έκτακτης ανάγκης,  η υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμους με κλίση (Hill Start Assist).

Advertisement

Ακόμα, το σύστημα προστασίας επιβατών (σε κρίσιμες καταστάσεις προεντείνει τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνει την πίεση των φρένων και αφήνει ένα μικρό κενό στα παράθυρα και στην ηλιοροφή), η αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Driver Alert System), το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων κ.α.

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθούν το Hill Start Assist (υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφορικό δρόμο) και το Adaptive Cruise Control που ρυθμίζει την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με την επιθυμητή ταχύτητα, για πιο άνετη οδήγηση. Τέλος, το προαιρετικό Light Assist ρυθμίζει και εναλλάσσει αυτόματα τα μεγάλα φώτα (η γνωστή μεγάλη «σκάλα») των προβολέων ανάλογα με την κίνηση στους δρόμους.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ακόμα και στη βασική του έκδοση, τη Life, το T-Cross είναι εντυπωσιακά εξοπλισμένο. Διαθέτει δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, εργοστασιακό υπολογιστή ταξιδιού, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών, μεταβλητό πίσω κάθισμα, ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα οδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, προβολείς ομίχλης, πίσω LED φωτιστικά σώματα, air-condition, περιοριστή ταχύτητας και τα συστήματα Front Assist με λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Monitoring) και ποδηλάτων με αυτόνομη πέδηση (City Emergency Brake), η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), η κλήση έκτακτης ανάγκης,  η υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμους με κλίση (Hill Start Assist). Επίσης, διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας, ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα συνοδηγού με κρυφό συρτάρι από κάτω, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και μεταβλητό χώρο αποσκευών.

Ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι, το επίπεδο εξοπλισμού Style περιλαμβάνει προβολείς LED με δυναμική ρύθμιση δέσμης φωτός, ράγες οροφής σε ασημί απόχρωση, μπροστινά καθίσματα sport/comfort, φωτισμό περιβάλλοντος καμπίνας, αυτόματο κλιματισμό Climatronic, ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας (Adaptive) και απόστασης από προπορευόμενα οχήματα και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Οι πελάτες που επιθυμούν ευρύτερη εξατομίκευση μπορούν να επιλέξουν σχεδιαστικά πακέτα για τις εκδόσεις Life και Style. Προσφέρονται σε τρία διαφορετικά χρώματα τονίζοντας τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό συμπεριλαμβανομένων των καθισμάτων με επένδυση Diag Neutral, Diag Orange ή Diag Turquoise, φιμέ πλαϊνά και πίσω κρύσταλλα, ζάντες αλουμινίου 17 ή 18 ιντσών με φινίρισμα υψηλής στιλπνότητας και τρισδιάστατη διακόσμηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:
H μεγάλη γκάμα κινητήρων του VW T-Roc
VW T-Cross: Άνετο και πρακτικό
VW T-Cross: Με κορυφαία ασφάλεια