Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV 2021

VW T-Cross: Ευέλικτο, άνετο και χωρίς… τυφλές γωνίες

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW T-Cross: Ευέλικτο, άνετο και χωρίς… τυφλές γωνίες

VW SUV 2021

VW T-Cross: Ευέλικτο, άνετο και χωρίς… τυφλές γωνίες

VW SUV 2021

Το μικρό SUV της VW μπορεί και ελίσσεται απρόσκοπτα εντός του αστικού ιστού, παρέχει άνετες μετακινήσεις, ενώ μεριμνά για την ασφάλεια των επιβατών του.

Advertisement
Advertisement

Το T-Cross είναι ένα πολυτάλαντο μικρό SUV της VW το οποίο έχει απόλυτα φρέσκο design, διακρίνεται για την πρακτικότητά του, την ευελιξία του εντός αστικού ιστού αλλά και την ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες του.

Το μικρό SUV ξέρει να ελίσσεται στα στενά της πόλης χάρη στις compact διαστάσεις του. Το μήκος του είναι μόλις 4,108 μ., το πλάτος του δεν ξεπερνά το 1,760 μ., ενώ το ύψος του αντιστοιχεί σε 1,584 μ. Το μικρό «σουλούπι» του, ωστόσο, δεν λειτουργεί εις βάρος της άνεσης των επιβατών. Με μεταξόνιο που φθάνει τα 2,551 μ., τόσο ο οδηγός και ο συνοδηγός, όσο και οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν άνετα ταξίδια, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Άνετο

Αναλυτικότερα, το εσωτερικό του T-Cross μεταδίδει λόγω της υπερυψωμένης θέσης καθισμάτων ένα ευχάριστο αίσθημα ελευθερίας ενώ προσαρμόζεται πρόθυμα σε κάθε ανάγκη. Προσφέρει άφθονο χώρο για επιβάτες, αποσκευές και για όλες τις αυθόρμητες εξορμήσεις σας. Μια ψηλή θέση καθισμάτων, παράλληλα, εξασφαλίζει καλύτερη επιβίβαση και αποβίβαση στο/από το όχημα.

Advertisement

Ο συρόμενος και αναδιπλούμενος πίσω πάγκος καθισμάτων εξασφαλίζει ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και αυξάνει τον όγκο του χώρου αποσκευών έως 417 λίτρα, ενώ φτάνει στα 1.243 λίτρα, όταν είναι αναδιπλωμένος. Η διαμόρφωση χώρου ολοκληρώνεται μέσω πολλών πρακτικών και έξυπνων θηκών αποθήκευσης για τα μικροαντικείμενά σας.

Advertisement

Σημειώστε πως από την βασική έκδοση η πλάτη του καθίσματος συνοδηγού αναδιπλώνεται πλήρως, διευκολύνοντας τη μεταφορά μακριών αντικειμένων, όταν οι ράγες της οροφής είναι… απασχολημένες.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ

Advertisement

Ασφαλές και χωρίς τυφλές γωνίες

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω, το μικρό SUV της VW προσφέρει κορυφαία και πρωτόγνωρα για την κατηγορία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Αυτόνομη πέδηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φρενάρισμα εμπρός από αφηρημένους πεζούς και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας είναι μερικά μόνο από τα συστήματα που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Κοιτώντας πιο αναλυτικά την τεχνολογική φαρέτρα ασφαλείας, συναντάμε στο βασικό εξοπλισμό, κάμερα οπισθοπορείας,  λειτουργία Fatique Detection ( Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού),  Front Assist για επιτήρηση της εμπρός περιοχής και με δυνατότητα αυτόνομης πέδησης σε επείγουσες καταστάσεις με το σύστημα City Emergency Braking System (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης), Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλάτων) και Hill Start Asssist (υποβοήθηση κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα).

Η μακρά λίστα των συστημάτων με τα οποία εφοδιάζεται το T-Cross δεν τελειώνει εδώ! Άξια αναφοράς και τα προαιρετικά συστήματα Blind Spot Sensor και Rear Traffic Alert που προειδοποιούν για οχήματα που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες, αλλά και στην περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο κατά την οπισθοπορεία από ένα χώρο στάθμευσης.

Τέλος, στον εξοπλισμό ας προστεθεί και το Adaptive Cruise Control  (μόνο στην έκδοση Style), ένα ενεργητικό σύστημα ελέγχου και διατήρησης σταθερής απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα με την βοήθεια ραντάρ ενώ στην περίπτωση πιθανού ατυχήματος, το σύστημα πρόληψης προστασίας των επιβατών κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και την οροφή, συσφίγγοντας ταυτόχρονα τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνοντας τη δύναμη των φρένων.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο μπορείτε να βρείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:
Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο VW T-Cross Coupe
Στην Ελλάδα το VW T-Cross 1.0 TSI 110 PS (+τιμές)
VW T-Cross: Άνετο και πρακτικό