Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

VW: Πρωτοπορία στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή οχημάτων

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Πρωτοπορία στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή οχημάτων

VW ID

VW: Πρωτοπορία στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή οχημάτων

VW ID

Το νέο ID.4 αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον τομέα αυτό καθώς κατασκευάζεται – μαζί με το ID.3 – στο «πράσινο» εργοστάσιο του Zwickau, στη Γερμανία

Advertisement
Advertisement


Το Volkswagen Group υλοποιεί όλο και περισσότερο την κλιματική ουδετερότητα ως προς το περιβάλλον. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και το ολοκαίνουργιο ID.4. To πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, που μόλις έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, θα κατασκευάζεται στο «πράσινο» εργοστάσιο του Zwickau και θα πωλείται στην Ευρώπη, την Κίνα και αργότερα και στις ΗΠΑ. «Το ID.4 αντιπροσωπεύει την καθαρή κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο CO2», σχολιάζει ο Ralf Brandstätter, CEO της Volkswagen.

Όπως και το ID.3, το ID.4 φεύγει από το εργοστάσιο στο Zwickau χωρίς να φέρει το παραμικρό οικολογικό βάρος. Αυτό το εργοστάσιο, στη Σαξονία της Γερμανίας, δεν είναι το μόνο που είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον. Πρωτοπόρα στη φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή οχημάτων, σε ολόκληρο το Group. Τα ID.3 και ID.4, τα πρώτα μοντέλα της οικογένειας ID. της Volkswagen εξέρχονται από την εκεί γραμμή παραγωγής με ουδέτερο ισοζύγιο CO2. Ο τρόπος για αυτό: όσο το δυνατό μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντιστάθμιση των αναπόφευκτων εκπομπών.

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, έχουν πραγματοποιηθεί στο Zwickau πολλά έργα. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο τροφοδοτείται με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από τη Volkswagen Kraftwerk, προερχόμενη από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, αιολικά και ηλιακά πάρκα. Οι υπόλοιπες ανάγκες του καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τη δική του συνδυασμένη μονάδα παραγωγής θερμότητας και ενέργειας, η οποία καταναλώνει φυσικό αέριο, που είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα.

Παράλληλα, διενεργείται εσωτερική μεταφορά ενέργειας, με την εκλυόμενη θερμότητα σε διάφορες λειτουργίες του εργοστασίου να χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των εγκαταστάσεών του. Περαιτέρω εξοικονόμηση CO2 προκύπτει από τις ανακαινισμένες ή νεόδμητες εγκαταστάσεις και αίθουσες, κατασκευασμένες σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς εξοικονόμησης ενέργειας και ελαχιστοποίησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και θερμότητας, ανάλογα με τη χρήση.

Advertisement

Δείτε εδώ περισσότερα για τα μοντέλα της VW