Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

VW Passat GTE: Με 218 ίππους & κατανάλωση 1,5 λτ./100 χλμ.

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Passat GTE: Με 218 ίππους & κατανάλωση 1,5 λτ./100 χλμ.

VW ID

VW Passat GTE: Με 218 ίππους & κατανάλωση 1,5 λτ./100 χλμ.

VW ID

To Volkswagen Passat αναβαθμίστηκε και στη κορυφή της γκάμας του βρίσκεται η έκδοση Passat GTE.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το πρώτο μιας νέας γενιάς plug-in υβριδικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας με σημαντικά μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Καθοριστικό στοιχείο του αποτελεί η μπαταρία με υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο.

Στο νέο Passat είναι ενισχυμένη κατά 31%, καθώς με ενεργειακή χωρητικότητα 13 kWh η ηλεκτρική αυτονομία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP έχει αυξηθεί στα 56 χιλιόμετρα. Αυτές οι τιμές αντιστοιχούν σε περίπου 66 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, τιμή κατά 20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του μοντέλου. Πλέον, ακόμα και σε μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα, το Βερολίνο ή το Παρίσι, το αυξημένο ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας επαρκεί προκειμένου οι περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις να καλύπτονται πλήρως ηλεκτρικά και κατά συνέπεια με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Στις μεγαλύτερες αποστάσεις και σε ταχύτητες πάνω από τα 140 χλμ./ώρα ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον οικονομικό κινητήρα βενζίνης (1.4 TSI) του Passat GTE. Η ηλεκτρική ισχύς λειτουργεί ως μια πρόσθετη παροχή ενέργειας που εξασφαλίζει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης της ισχύος, ειδικά στο σπορ πρόγραμμα λειτουργίας “GTE”. Κι αυτό γιατί οι ηλεκτροκινητήρες παρέχουν άμεσα τη μέγιστη ροπή τους.

Advertisement
Advertisement

Το Passat GTE συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου ικανού να καλύψει μεγάλες αποστάσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πλέον οικονομικά μεσαία μοντέλα που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Επιπλέον, το Passat GTE των 218 ίππων (160 kW) είναι ένα από τα πρώτα οχήματα της κατηγορίας του που καλύπτει σήμερα τις αυστηρότατες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6d που θα ισχύσουν για τα νέα αυτοκίνητα από το 2021! Ο συνδυασμός θερμικού και ηλεκτρικού μοτέρ έχει θετική επίδραση στην κατανάλωση η οποία περιορίζεται στα 1,5 λτ./100 χλμ. 

Advertisement

Η φόρτιση του νέου Passat GTE είναι πιο εύκολη από την αλλαγή μιας λάμπας: Απλά συνδέστε το καλώδιο φόρτισης σε μια οικιακή πρίζα ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Στο σπίτι η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει πλήρως μετά από περίπου 6:15 ώρες. Και όταν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης ή ένα διαθέσιμο Wallbox, τότε η μπαταρία φορτίζεται πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες.

Advertisement

Όμως το νέο GTE αποτελεί και συνώνυμο της ασφάλειας, καθώς εξοπλίζεται με τεχνολογίες IQ.DRIVE. Ας δούμε μερικές από αυτές:

Travel Assist
To IQ.DRIVE, η ομπρέλα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού της Volkswagen, συνδυάζει τεχνολογίες που οδηγούν προς την αυτόνομη οδήγηση. Σε αυτές περιλαμβάνεται το νέο Travel Assist. Έτσι το Passat έγινε το πρώτο Volkswagen που μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα και με υποβοήθηση πρακτικά σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων, από 0 έως 210 km/h.

Advertisement

Predictive Adaptive Cruise Control
Η προαιρετική αυτόματη ρύθμιση απόστασης pACC με προνοητικό σύστημα ρύθμισης σταθερής ταχύτητας κίνησης μπορεί να αναγνωρίζει και να διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σε τμήματα διαδρομών με επίσημο όριο ταχύτητας, αλλά και σε στροφές ή κυκλικές πορείες. Έως 210 km/h το σύστημα μπορεί να σας υποστηρίζει στη διατήρηση επαρκούς απόστασης από το όχημα μπροστά από εσάς.

Park Assist
Θέση στάθμευσης με μειωμένη ορατότητα; Η υποβοήθηση στάθμευσης Park Assist σας ειδοποιεί με ηχητικά σήματα και με γραφική ένδειξη στην οθόνη του συστήματος Infotainment, αν υπάρχει χώρος μπροστά ή πίσω από Νέο Passat GTE. Η ενσωματωμένη λειτουργία ελιγμών μπορεί κατά την οπισθοπορεία έως 10 km/h να αποτρέψει μια σύγκρουση ή έστω να μετριάσει τη σφοδρότητα της.

Διαισθητικό τιμόνι
Η Volkswagen εξελίσσει τη διαισθητική λειτουργία καθώς και τεχνολογίες που λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αυτόματα. Το νέο Passat είναι το πρώτο Volkswagen παγκοσμίως με διαισθητικό τιμόνι, το οποίο αναγνωρίζει το άγγιγμα του οδηγού παρέχοντας μια διαδραστική διασύνδεση για συστήματα όπως το Travel Assist.

Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Lane Assist και IQ.LIGHT – να βλέπετε και να σας βλέπουν
Η καθοδήγηση λωρίδας με την Υποβοήθηση Λωρίδας (Lane Assist) έχει αναβαθμιστεί με τη χρήση μιας νέας πολύ-λειτουργικής κάμερας. Οι καινούργιοι IQ.LIGHT – LED matrix προβολείς βελτιώνουν επίσης την ασφάλεια και την άνεση. Μετά το πολυτελές SUV Touareg, το Passat είναι το πρώτο από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας που θα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα διαδραστικό σύστημα προβολέων Matrix. Το νέο Passat GTE διαθέτει τους IQ.LIGHT- LED Matrix προβολείς στο βασικό εξοπλισμό, όπως άλλωστε και ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η γερμανική μάρκα.