Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Golf

Το πιο ευρύχωρο και αεροδυναμικό αυτοκίνητο ήρθε

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο ευρύχωρο και αεροδυναμικό αυτοκίνητο ήρθε

VW Golf

Το πιο ευρύχωρο και αεροδυναμικό αυτοκίνητο ήρθε

VW Golf

Παρόλο που το νέο Golf δεν φαίνεται τόσο υψηλό, δίνοντας την εντύπωση μάλλον πιο τεντωμένου και δυναμικού, διατηρούνται οι συμπαγείς διαστάσεις του.

Advertisement
Advertisement

Στη νέα του γενιά, το δημοφιλές μοντέλο της Volkswagen έχει μήκος 4.284 mm, πλάτος 1.789 mm και ύψος 1.456 mm. Παράλληλα, το μεταξόνιό του ανέρχεται σε 2.636 mm, διαστάσεις που το καθιστούν ως ένα άνετο πενταθέσιο.

Ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές, το νέο Golf προσφέρει άφθονο χώρο για πέντε άτομα, μαζί με χώρο αποσκευών 380 λίτρων σε πλήρη διαμόρφωση καθισμάτων. Όταν η ασύμμετρα αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων διπλωθεί, η χωρητικότητα φόρτωσης αυξάνεται στο μέγιστο των 1.237 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ο χώρος των ώμων (1.420 mm μπροστά, 1.370 mm πίσω) και το ύψος της κεφαλής (1.018 mm μπροστά, 968 mm πίσω) είναι σχεδόν αμετάβλητοι.

Εν τω μεταξύ, μια γρήγορη ματιά στις αεροδυναμικές τιμές επιβεβαιώνει ότι κάθε τμήμα του αμαξώματος έχει επανασχεδιαστεί και εξευγενιστεί στην αεροδυναμική σήραγγα: Η μετωπική επιφάνεια έχει μειωθεί στα 2,21 τ.μ. και ο συντελεστής οπισθέλκουσας (τιμή Cd) έχει επίσης μειωθεί στα 0,275 από 0,3.

Αυτές οι πιο εξελιγμένες αεροδυναμικές γραμμές έχουν επιτευχθεί μέσω μιας σειράς ρυθμίσεων, όπως γενικά πιο αεροδυναμική σχεδίαση, εξωτερικοί καθρέπτες βελτιστοποιημένοι ως προς το Cd, αεροδυναμικές γωνίες και αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής, εκτεταμένη επένδυση του κάτω μέρους του οχήματος και αεροδυναμικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά των επενδύσεων των τροχών.

Advertisement