Live Κίνηση
Περισσότερα
VW Golf

Τελειοποιημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης στο νέο Golf

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελειοποιημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης στο νέο Golf

VW Golf

Τελειοποιημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης στο νέο Golf

VW Golf

Η Volkswagen έχει βελτιώσει και τελειοποιήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου Golf. Συγκεκριμένα, η άνεση οδήγησης και η ποιότητα κύλισης βελτιώθηκαν περαιτέρω.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, αναπτύχθηκε ένα νέο σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης με το οποίο εξοπλίζεται το διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο. Ας δούμε όμως περισσότερα σχετικά με αυτό.

Η γερμανική λοιπόν μάρκα εισήγαγε ένα νέο, κεντρικό και ανώτερο επίπεδο ελέγχου για τις λειτουργίες που επηρεάζουν το χειρισμό: τόσο η λειτουργία XDS (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό) όσο και η προαιρετική ανάρτηση DCC ελέγχονται από το σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης. Η συμπεριφορά του Golf μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από ελαφρές επεμβάσεις φρεναρίσματος σε κάθε τροχό, καθώς και από επιλεκτική ρύθμιση της σκληρότητας του αμορτισέρ σε κάθε τροχό. Ως αποτέλεσμα, ο ήδη ουδέτερος και σταθερός χειρισμός του οχήματος στη βασική έκδοση, βελτιώνεται περαιτέρω.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα διαχείρισης δυναμικής οδήγησης επιτρέπει την επιλογή του σωστού συστήματος ελέγχου στο σωστό χρόνο για κάθε ελιγμό οδήγησης. Αυτό αποτρέπει την ανεπιθύμητη εμφάνιση ή εξουδετέρωση των επιπτώσεων των συστημάτων XDS και DCC. Έτσι, τα συστήματα συνεργάζονται άριστα και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του δυναμικού χαρακτήρα του Golf. Η συμπεριφορά χειρισμού και διεύθυνσης είναι πολύ πιο ακριβής χάρη στη χρήση της βελτιωμένης λειτουργίας DCC και XDS. Το αυτοκίνητο αποκρίνεται άμεσα και προοδευτικά σε κάθε επιθυμία του οδηγού. Ο οδηγός αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο ως πιο στιβαρό και άκαμπτο, επίσης οι όποιες στρέψεις μειώνονται και αποσβένονται αποτελεσματικότερα. Το νέο Golf ανταποκρίνεται έτσι πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού και μπορεί να οδηγηθεί ακόμα πιο διαισθητικά στα όρια.